
Kake uten egg, melk og nøtter
oppskrift på en deilig, allergivennlig kake uten egg, melk og nøtter. perfekt for allergikere og de som ønsker en sunnere dessert. enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp hvitt sukker
- 1/4 kopp usøtet kakaopulver
- 1 teskje natron
- 5 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 spiseskje hvit eddik
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp kaldt vann
- 1/2 kopp semi-søte sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 20x20 cm (8x8 tommers) bakeform.
- 2I en stor bolle, bland mel, salt, sukker, kakaopulver og natron. Rør godt med en gaffel, og tilsett deretter olje, eddik og vaniljeekstrakt. Når de tørre ingrediensene er godt fuktet, hell i kaldt vann og rør til røren er jevn. Vend inn sjokoladestykker og hell røren i den forberedte formen.
- 3Stek i den forvarmede ovnen i 30 til 35 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den stikkes i midten. Avkjøl på en rist.