Glutenfrie pistasjtrøffelkaker

Glutenfrie pistasjtrøffelkaker

oppskrift på glutenfrie pistasjtrøffelkjeks som er perfekte som snacks eller dessert. enkel å lage, uten gluten og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp kremfløte
  • 2 spiseskjeer brunt riskirup
  • 8 unser førsteklasses bittersøt sjokolade, finhakket
  • 1 spiseskje cognac
  • 1 kopp pluss 3 spiseskjeer skrelte pistasjnøtter, delt
  • 1/4 kopp sukker
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 1/4 teskje fint havsalt
  • 1 eggehvite
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/8 teskje mandelolje
  • 6 unser førsteklasses bittersøt sjokolade, grovhakket
  • 1 spiseskje ekstra-virgin kokosolje

Fremgangsmåte

  1. 1Lag trøffelfyllet: I en liten kjele varm opp fløte og brunt ris sirup på middels varme til det begynner å småkoke. Ta umiddelbart kjelen av varmen og tilsett sjokolade. La stå i 3 minutter, før du rører til sjokoladen er smeltet og glatt. Tilsett cognac og rør for å blande. Overfør trøffelfyllet til en middels bolle og la det stå i romtemperatur til teksturen tykner og ligner peanøttsmør, og visp av og til, omtrent 45 minutter.
  2. 2I en liten kjele varm opp fløte og brunt ris sirup på middels varme til det begynner å småkoke. Ta umiddelbart kjelen av varmen og tilsett sjokolade. La stå i 3 minutter, før du rører til sjokoladen er smeltet og glatt. Tilsett cognac og rør for å blande.
  3. 3Overfør trøffelfyllet til en middels bolle og la det stå i romtemperatur til teksturen tykner og ligner peanøttsmør, og visp av og til, omtrent 45 minutter.
  4. 4Lag kokies: Sett rister i øvre og nedre rille i ovnen og forvarm ovnen til 165°C (325°F). I en food processor, puls 3 ss pistacienøtter til de er veldig finmalt og pulveraktige. Sett de finmalte pistacienøttene til side. I en food processor, kombiner resten av pistacienøttene (1 kopp), sukker, maisstivelse og salt; puls til de er veldig finmalt. Tilsett eggehvite, vaniljeekstrakt og mandelolje, og puls til godt blandet. Bruk en teskje til å legge deigen på to bakepapirkledde stekebrett, med 1 tomms avstand. Bruk en fuktet finger til å forsiktig presse pistaciorundene flate til de er omtrent 2,5 cm i diameter. Stek til kokies er faste og kantene er gylne, ca. 12 minutter. La kokiene avkjøle helt, og frys dem deretter i 1 time.
  5. 5Sett rister i øvre og nedre rille i ovnen og forvarm ovnen til 165°C (325°F). I en food processor, puls 3 ss pistacienøtter til de er veldig finmalt og pulveraktige. Sett de finmalte pistacienøttene til side.
  6. 6I en food processor, kombiner resten av pistacienøttene (1 kopp), sukker, maisstivelse og salt; puls til de er veldig finmalt. Tilsett eggehvite, vaniljeekstrakt og mandelolje, og puls til godt blandet.
  7. 7Legg deigen i teskjeer på to bakepapirkledde stekebrett, med 1 tomms avstand. Bruk en fuktet finger til å forsiktig presse pistaciorundene flate til de er omtrent 2,5 cm i diameter. Stek til kokies er faste og kantene er gylne, ca. 12 minutter. La kokiene avkjøle helt, og frys dem deretter i 1 time.
  8. 8Monter kokiene: Når kokiene er frosne, legg ½ teskje trøffelfyll på den flate siden av hver kokie. Bruk en smørkniv eller liten avsatt spatula til å forme fyllet til en kuppelformet spiss. Frys kokiene til fyllet er stivnet, ca. 15 minutter. Plasser kokiene på en wirerist over et bakepapirkledd stekebrett. I en varmebestandig bolle over en middels kjele med lett småkokende vann, bland 170 g sjokolade og kokosolje. Rør til blandingen er glatt; fjern fra varmen og la den avkjøle litt.
  9. 9Når kokiene er frosne, legg ½ teskje trøffelfyll på den flate siden av hver kokie. Bruk en smørkniv eller liten avsatt spatula til å forme fyllet til en kuppelformet spiss. Frys kokiene til fyllet er stivnet, ca. 15 minutter. Plasser kokiene på en wirerist over et bakepapirkledd stekebrett.
  10. 10I en varmebestandig bolle over en middels kjele med lett småkokende vann, bland 170 g sjokolade og kokosolje. Rør til blandingen er glatt; fjern fra varmen og la den avkjøle litt.
  11. 11Fullfør kokiene: Arbeid med én kokie av gangen, og dekk kokiene med sjokoladekappen for å fullstendig omslutte fyllet. Strø en klype av de reserverte finmalte pistacienøttene over toppen av hver kokie mens glasuren fortsatt er våt. La dem avkjøle helt før servering. Forberedelse: Kokiene kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 uke.
  12. 12Arbeid med én kokie av gangen, og dekk kokiene med sjokoladekappen for å fullstendig omslutte fyllet. Strø en klype av de reserverte finmalte pistacienøttene over toppen av hver kokie mens glasuren fortsatt er våt. La dem avkjøle helt før servering.
  13. 13Forberedelse: Kokiene kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 uke.