
Glutenfrie pistasjtrøffelkaker
oppskrift på glutenfrie pistasjtrøffelkjeks som er perfekte som snacks eller dessert. enkel å lage, uten gluten og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer brunt riskirup
- 8 unser førsteklasses bittersøt sjokolade, finhakket
- 1 spiseskje cognac
- 1 kopp pluss 3 spiseskjeer skrelte pistasjnøtter, delt
- 1/4 kopp sukker
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1/4 teskje fint havsalt
- 1 eggehvite
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/8 teskje mandelolje
- 6 unser førsteklasses bittersøt sjokolade, grovhakket
- 1 spiseskje ekstra-virgin kokosolje
Fremgangsmåte
- 1Lag trøffelfyllet: I en liten kjele varm opp fløte og brunt ris sirup på middels varme til det begynner å småkoke. Ta umiddelbart kjelen av varmen og tilsett sjokolade. La stå i 3 minutter, før du rører til sjokoladen er smeltet og glatt. Tilsett cognac og rør for å blande. Overfør trøffelfyllet til en middels bolle og la det stå i romtemperatur til teksturen tykner og ligner peanøttsmør, og visp av og til, omtrent 45 minutter.
- 2I en liten kjele varm opp fløte og brunt ris sirup på middels varme til det begynner å småkoke. Ta umiddelbart kjelen av varmen og tilsett sjokolade. La stå i 3 minutter, før du rører til sjokoladen er smeltet og glatt. Tilsett cognac og rør for å blande.
- 3Overfør trøffelfyllet til en middels bolle og la det stå i romtemperatur til teksturen tykner og ligner peanøttsmør, og visp av og til, omtrent 45 minutter.
- 4Lag kokies: Sett rister i øvre og nedre rille i ovnen og forvarm ovnen til 165°C (325°F). I en food processor, puls 3 ss pistacienøtter til de er veldig finmalt og pulveraktige. Sett de finmalte pistacienøttene til side. I en food processor, kombiner resten av pistacienøttene (1 kopp), sukker, maisstivelse og salt; puls til de er veldig finmalt. Tilsett eggehvite, vaniljeekstrakt og mandelolje, og puls til godt blandet. Bruk en teskje til å legge deigen på to bakepapirkledde stekebrett, med 1 tomms avstand. Bruk en fuktet finger til å forsiktig presse pistaciorundene flate til de er omtrent 2,5 cm i diameter. Stek til kokies er faste og kantene er gylne, ca. 12 minutter. La kokiene avkjøle helt, og frys dem deretter i 1 time.
- 5Sett rister i øvre og nedre rille i ovnen og forvarm ovnen til 165°C (325°F). I en food processor, puls 3 ss pistacienøtter til de er veldig finmalt og pulveraktige. Sett de finmalte pistacienøttene til side.
- 6I en food processor, kombiner resten av pistacienøttene (1 kopp), sukker, maisstivelse og salt; puls til de er veldig finmalt. Tilsett eggehvite, vaniljeekstrakt og mandelolje, og puls til godt blandet.
- 7Legg deigen i teskjeer på to bakepapirkledde stekebrett, med 1 tomms avstand. Bruk en fuktet finger til å forsiktig presse pistaciorundene flate til de er omtrent 2,5 cm i diameter. Stek til kokies er faste og kantene er gylne, ca. 12 minutter. La kokiene avkjøle helt, og frys dem deretter i 1 time.
- 8Monter kokiene: Når kokiene er frosne, legg ½ teskje trøffelfyll på den flate siden av hver kokie. Bruk en smørkniv eller liten avsatt spatula til å forme fyllet til en kuppelformet spiss. Frys kokiene til fyllet er stivnet, ca. 15 minutter. Plasser kokiene på en wirerist over et bakepapirkledd stekebrett. I en varmebestandig bolle over en middels kjele med lett småkokende vann, bland 170 g sjokolade og kokosolje. Rør til blandingen er glatt; fjern fra varmen og la den avkjøle litt.
- 9Når kokiene er frosne, legg ½ teskje trøffelfyll på den flate siden av hver kokie. Bruk en smørkniv eller liten avsatt spatula til å forme fyllet til en kuppelformet spiss. Frys kokiene til fyllet er stivnet, ca. 15 minutter. Plasser kokiene på en wirerist over et bakepapirkledd stekebrett.
- 10I en varmebestandig bolle over en middels kjele med lett småkokende vann, bland 170 g sjokolade og kokosolje. Rør til blandingen er glatt; fjern fra varmen og la den avkjøle litt.
- 11Fullfør kokiene: Arbeid med én kokie av gangen, og dekk kokiene med sjokoladekappen for å fullstendig omslutte fyllet. Strø en klype av de reserverte finmalte pistacienøttene over toppen av hver kokie mens glasuren fortsatt er våt. La dem avkjøle helt før servering. Forberedelse: Kokiene kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 uke.
- 12Arbeid med én kokie av gangen, og dekk kokiene med sjokoladekappen for å fullstendig omslutte fyllet. Strø en klype av de reserverte finmalte pistacienøttene over toppen av hver kokie mens glasuren fortsatt er våt. La dem avkjøle helt før servering.
- 13Forberedelse: Kokiene kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 uke.