Banan- og nøttebrød

Banan- og nøttebrød

oppskrift på banan-nøtt brød som er perfekt for frokost eller som et søtt mellommåltid. enkelt å lage og fullt av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 3/4 kopper hvetemel
  • 2. 2 teskjeer bakepulver
  • 3. 3/4 teskje salt
  • 4. 1/4 teskje natron
  • 5. 1 kopp moste modne bananer
  • 6. 1/2 kopp helmelk
  • 7. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 8. 1/2 kopp fast vegetabilsk fett (for eksempel vegetabilsk margarin)
  • 9. 1 kopp sukker
  • 10. 2 store egg
  • 11. 1 kopp pekannøtter, ristet og hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel en avlang form på 23 x 13 x 6 cm. Visp sammen mel, bakepulver, salt og natron i en middels stor bolle. I en liten bolle blander du moste bananer, melk og vanilje. Bruk en elektrisk mikser og pisk smøret i en stor bolle til det er kremaktig. Pisk gradvis inn sukkeret. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Vend inn bananblandingen og melblandingen i smørblandingen vekselvis, i to omganger hver. Rør inn pekannøtter. Hell røren i den forberedte formen. Stek brødet til en tester satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time og 10 minutter. La det avkjøle i 5 minutter. Vend ut på en rist og avkjøl helt. (Kan lages to dager i forveien. Pakk godt inn i aluminiumsfolie og la stå i romtemperatur.)