
Blomkålris
Lær hvordan du lager sunn og smakfull blomkål stekt 'ris' med en enkel oppskrift. Perfekt for et raskt og næringsrikt måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper frosne erter
- 2. 1/2 kopp vann
- 3. 1/4 kopp sesamolje, delt
- 4. 4 kopper terninger av svinefilet
- 5. 6 grønne løk, skivet
- 6. 1 stor gulrot, terningkuttet
- 7. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 8. 20 unser revet blomkål
- 9. 6 spiseskjeer soyasaus
- 10. 2 egg, pisket
Fremgangsmåte
- 11. Stir erter og vann sammen i en kjele; kok opp, reduser varmen til middels-lav, og kok og rør til ertene er møre og gjennomvarme, ca. 5 minutter. Sil av vannet og kast det.
- 22. Varm opp 2 spiseskjeer sesamolje i en wok over middels-høy varme. Stek og rør svinekjøtt i det varme oljen til det er lett brunet på alle sider og gjennomstekt, 7 til 10 minutter. Overfør kjøttet til en tallerken.
- 33. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene sesamolje i woken. Surr grønn løk, gulrot og hvitløk i det varme oljen til det akkurat har blitt mykt, ca. 5 minutter. Tilsett blomkål; kok og rør til blomkålen er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, 4 til 5 minutter.
- 44. Rør inn svinekjøtt, erter og soyasaus i blomkålblandingen og wok til blandingen er varm og lett brunet, 3 til 5 minutter.
- 55. Skyv svinekjøtt- og blomkålblandingen til den ene siden av woken; hell de piskede eggene på den tomme siden. Rør eggerøren til den er gjennomstekt, 3 til 5 minutter; bland den kokte eggerøren inn i svinekjøtt- og blomkålblandingen, og bryt opp eventuelle store biter.