Stekt svinekjøtt med fem grønnsaker

Stekt svinekjøtt med fem grønnsaker

oppskrift på rask og smakfull stir-fried svinekjøtt med fem grønnsaker. perfekt for en sunn og velsmakende middag på under 30 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 unser svinefilet, skåret i tynne skiver på tvers, deretter kuttet i 1/2-tommers brede strimler
  • 4 teskjeer redusert-salt soyasaus
  • 2 teskjeer revet appelsinskall
  • 1 teskje pluss 1 spiseskje finhakket fersk ingefær med skallet
  • 1/4 kopp appelsinjuice
  • 1 spiseskje honning
  • 1 spiseskje riseddik
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 1/4 teskje tørket knust rød pepper
  • 3/4 kopp vann
  • 8 unser grønne bønner, trimmet og kuttet i 2,5 cm lange biter
  • 1 kopp tynne skiver av gulrøtter
  • 2 kopper små broccolibuketter
  • 1 rød paprika, grovhakket
  • 1 gul squash med krok, skivet
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 kopp tynne skiver av grønn løk

Fremgangsmåte

  1. 1Bland svinekjøtt, 2 teskjeer soyasaus, 1 teskje appelsinskall og 1 teskje ingefær i en middels stor bolle; la det stå i 1 time. Bland appelsinjuice, de neste 4 ingrediensene, og 2 teskjeer soyasaus i en liten bolle. Kok opp 3/4 kopp vann i en stor non-stick stekepanne. Tilsett bønner og gulrøtter; dekk til og kok i 3 minutter. Tilsett brokkoli, paprika og squash; dekk til og kok i 2 minutter. Sil av grønnsakene og sett til side. Varm opp samme panne over høy varme. Tilsett olje, hvitløk, 1 teskje appelsinskall og 1 spiseskje ingefær; rør i 10 sekunder. Tilsett svinekjøttet og wok i 1 minutt. Tilsett de kokte grønnsakene; wok til svinekjøttet er gjennomstekt, ca. 2 minutter. Rør sammen appelsinjuicen og blandingen; tilsett i pannen og wok til sausen tykner, ca. 1 minutt. Strø over hakket grønn løk og server.