
Chef Johns kylling Tikka Masala
Lær hvordan du lager en autentisk chicken tikka masala med denne enkle oppskriften fra chef john. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ½ pund skinnfrie, benfrie kyllinglår
- 2. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 3. 2 teskjeer kosher-salt
- 4. 2 teskjeer garam masala
- 5. 2 teskjeer malt spisskummen
- 6. 1 teskje malt koriander
- 7. 1 teskje røkt paprika
- 8. 1 teskje malt gurkemeie
- 9. ½ teskje malt svart pepper
- 10. ¼ teskje cayennepepper
- 11. ⅛ teskje malt kardemomme
- 12. 2 spiseskjeer klarnet smør (ghee), eller mer etter behov
- 13. 1 løk, hakket
- 14. ¼ kopp tomatpuré
- 15. 4 fedd hvitløk, finrevet
- 16. 1 spiseskje finrevet ingefær, eller mer etter smak
- 17. 1 kopp knuste tomater
- 18. 1 (370 gram) boks kokosmelk
- 19. ½ kopp kyllingkraft, eller etter behov
- 20. 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
- 21. ½ teskje rød pepperflak
- 22. salt og malt svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Legg kylling i en bolle og drypp over vegetabilsk olje; vend for å dekke kyllingen jevnt.
- 22. Visp kosher salt, garam masala, malt spisskummen, malt koriander, røkt paprika, malt gurkemeie, svart pepper, cayennepepper og kardemomme sammen i en liten bolle. Krydre kyllingen med krydderblandingen og vend for å dekke jevnt.
- 33. Smelt klarnet smør i en stor, tykk stekepanne over høy varme. Kok kyllinglår i det varme smøret til de er brune på alle sider, 5 til 10 minutter. Overfør kyllingen til en tallerken. Når den er avkjølt nok til å håndteres, skjær kyllingen i bitestørrelse.
- 44. Reduser varmen under pannen til middels høy. Rør inn løk i pannen; stek til løken mykner og blir gjennomsiktig, 5 til 6 minutter. Tilsett tomatpuré og rør. Stek til puréen karamelliserer, ca. 5 minutter. Rør inn hvitløk og ingefær i tomat-løk-blandingen og kok til det dufter godt, ca. 1 minutt.
- 55. Hell de knuste tomatene i pannen og kok opp mens du skraper opp de brune bitene av mat fra bunnen av pannen med en tresleiv. Hell i kokosmelk og kyllingkraft; la det småkoke, reduser varmen til middels lav, og kok under omrøring av og til til smakene blander seg og sausen er litt redusert, ca. 15 minutter.
- 66. Rør inn kylling, eventuelle oppsamlede safter fra kyllingen, koriander og rød pepperflak i tomatblandingen; la det småkoke, reduser varmen til middels lav, og kok til kyllingen er gjennomkokt og mør, 10 til 15 minutter. Krydre med salt og svart pepper.