Kathys perfekte kalkunbisque
oppskrift på kathys perfekte kalkunbisque. lær hvordan du lager en kremet og smakfull suppe med kalkun, perfekt for høst- og vintermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 teskjeer vegetabilsk olje
- 1 kyllinglår med skinn
- 1 kopp Merlot-vin
- 2 kopper vann
- 1 teskje tørkede timianblader
- 1/2 teskje tørket rosmarin
- 1/4 teskje fuglekyllingskrydder
- 1/4 teskje salt
- 1/8 teskje malt svart pepper
- 1 (ca. 225 gram) boks tomatsaus (for eksempel Del Monte®)
- 1/2 kopp fløte med halv og halv
- 1 spiseskje krem-sherry, eller etter ønske (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Varm opp vegetabilsk olje i en stekepanne over middels varme. Kok kalkunlåret til begge sider er brune, omtrent 8 minutter per side. Fjern og kast skinnet, og legg kalkunlåret tilbake i stekepannen. Kok til den skinnløse siden er gyldenbrun, ca. 8 minutter til. Fjern kalkunlåret, og hell Merlot-vin i stekepannen. Skrap opp og løsne de brune smakstilsetningene og saftene fra bunnen av pannen i vinen, kok opp, og reduser deretter vinen til omtrent 1/2 kopp, ca. 10 minutter.
- 2Legg kalkunlåret i en slow cooker, og hell den reduserte vinen over. Tilsett vann, timian, rosmarin, krydder til fjærfe, salt og pepper. Dekk til slow cookeren, still den på lav varme, og kok i 4 timer. Rør inn tomatsausen, og kok ytterligere 4 timer; fjern deretter kalkunlåret, og skill kjøttet fra benet. Legg kjøttet tilbake i slow cookeren. La det småkoke igjen, og hell i halvparten og halvannen. Rør inn kremsherry før servering.



