Bakt riskrem

Bakt riskrem

Lær hvordan du lager en deilig baked rice pudding med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller frokost, med smak av kanel og vanilje.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp ukokt hvit ris
  • 2 kopper vann
  • 3 egg, pisket
  • 2 kopper melk
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 teskje salt
  • 1/3 kopp rosiner
  • 1 klype malt muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 1Legg ukokt ris i en 3-liters kjele, og tilsett vann. Kok opp. Skru ned varmen, og la det småkoke i 25 til 30 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  3. 3I en stor bolle, bland sammen piskede egg, melk, sukker, vaniljeekstrakt og salt. Rør godt. Vend inn ris og rosiner. Hell blandingen i en smurt ildfast form på 10x6x2 tommer.
  4. 4Stek uten lokk i 30 minutter; rør i puddingen og strø over muskatnøtt. Stek ytterligere 30 minutter, eller til en kniv satt inn halvveis mellom kanten og midten kommer ut ren.