
Bakt riskrem
Lær hvordan du lager en deilig baked rice pudding med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller frokost, med smak av kanel og vanilje.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp ukokt hvit ris
- 2 kopper vann
- 3 egg, pisket
- 2 kopper melk
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje salt
- 1/3 kopp rosiner
- 1 klype malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1Legg ukokt ris i en 3-liters kjele, og tilsett vann. Kok opp. Skru ned varmen, og la det småkoke i 25 til 30 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 3I en stor bolle, bland sammen piskede egg, melk, sukker, vaniljeekstrakt og salt. Rør godt. Vend inn ris og rosiner. Hell blandingen i en smurt ildfast form på 10x6x2 tommer.
- 4Stek uten lokk i 30 minutter; rør i puddingen og strø over muskatnøtt. Stek ytterligere 30 minutter, eller til en kniv satt inn halvveis mellom kanten og midten kommer ut ren.