
Tomatsuppe med Gorgonzola
Lær hvordan du lager en kremet tomat- og gorgonzolasuppe som er perfekt for kaldere dager. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/4 stor rød løk, hakket
- 1/2 kopp rød paprika, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 kopp Gorgonzolaost, smuldret
- 4 unser kremost, myknet
- 1/4 kopp kremfløte
- 1/4 kopp melk
- 1 (410 g) boks hakkede tomater
- 1 1/2 kopper tomatjuice
- 2 teskjeer tørket basilikum
- 1 teskje hvitt sukker
- 1/4 teskje malt hvit pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løk, pepper og hvitløk; kok og rør i 4 til 5 minutter eller til grønnsakene er myke.
- 2Tilsett ostene, fløten og melken; varm opp blandingen til osten smelter og blandingen småkoker.
- 3Rør inn tomatene (inkludert væsken), tomatjuicen, basilikum, sukker og pepper. La blandingen småkoke i 15 til 20 minutter mens du rører jevnlig. Ikke la den koke opp.