Tomatsuppe med Gorgonzola

Tomatsuppe med Gorgonzola

Lær hvordan du lager en kremet tomat- og gorgonzolasuppe som er perfekt for kaldere dager. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/4 stor rød løk, hakket
  • 1/2 kopp rød paprika, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 kopp Gorgonzolaost, smuldret
  • 4 unser kremost, myknet
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 1/4 kopp melk
  • 1 (410 g) boks hakkede tomater
  • 1 1/2 kopper tomatjuice
  • 2 teskjeer tørket basilikum
  • 1 teskje hvitt sukker
  • 1/4 teskje malt hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løk, pepper og hvitløk; kok og rør i 4 til 5 minutter eller til grønnsakene er myke.
  2. 2Tilsett ostene, fløten og melken; varm opp blandingen til osten smelter og blandingen småkoker.
  3. 3Rør inn tomatene (inkludert væsken), tomatjuicen, basilikum, sukker og pepper. La blandingen småkoke i 15 til 20 minutter mens du rører jevnlig. Ikke la den koke opp.