
Mors romkake
oppskriften på moms' romkake er enkel å følge og gir en deilig, saftig kake med romsmak. perfekt til fest eller kaffeslabberas.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 pakke (18,25 unser) gul kakeblanding
- 1 pakke (3,5 unser) instant vaniljepuddingblanding
- 4 egg
- 1/2 kopp vann
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 kopp rom
- 1/2 kopp hakkede pekannøtter
- 3 spiseskjeer smør
- 1/4 kopp vann
- 1 kopp hvitt sukker
- 1/2 kopp rom
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør og mel en 25 cm rund kakeform.
- 2Bland kakeblandingen og puddingsblandingen.
- 3I en annen bolle pisker du egg, vann, olje og rom til det er skummende. Tilsett kakeblandingen og puddingsblandingen, og pisk til det er godt blandet. Fordel pecannøtter jevnt over bunnen av den forberedte formen, og hell røren over pecannøttene.
- 4Stek kaken ved 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit) i 60 minutter, eller til en kakepinne kommer ut tørr når den stikkes i midten. La kaken avkjøle i formen i 5 minutter, og fjern den deretter fra formen. Plasser kaken umiddelbart på serveringsfat med forsiden opp (pecannøttene skal være nederst).
- 5For å lage glasur: I løpet av de siste 15 til 20 minuttene av steketiden, kombiner smør eller margarin, vann og sukker i en kjele, og kok opp over høy varme. Skru ned varmen til middels og la det koke raskt til det blir veldig tykt og sirupaktig, mens du rører hyppig. Sirupen må reduseres betydelig og bli veldig tykk, ellers vil kaken bli grøtete. Ta kjelen av varmen og tilsett rom. Mens kaken fortsatt er varm, stikk hull over hele toppen med en tannpirker, og hell glasuren over kaken. La kaken stå i romtemperatur i ett døgn, før den settes i kjøleskapet.