
Kylling Piccata I
Lær hvordan du lager Chicken Piccata I med denne enkle og smakfulle oppskriften. Perfekt for en rask og deilig hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 skinnfrie, benfrie kyllingbryst
- 1 egg, lett pisket
- 1 spiseskje vann
- 1/2 kopp tørre brødsmuler
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 1/8 teskje hvitløkspulver
- 1/4 kopp hvetemel
- 2 spiseskjeer smør eller margarin
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 2 spiseskjeer tørr hvitvin
- 1 spiseskje hakket fersk persille
- 2 sitroner – skåret i båter, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Flat ut kyllingen til en tykkelse på 1/4 tomme mellom plastfolie eller vokspapir. Bland egg og vann. Bland brødsmuler, salt, pepper og hvitløkspulver. Vend kyllingen i mel, dypp den i eggeblandingen, og dekk den med brødsmuleblandingen.
- 2Varm smør eller margarin og olje i en 30 cm stor stekepanne over middels varme. Stek kyllingen i 8 til 10 minutter, snu den én gang, til saften ikke lenger er rosa når de tykkeste delene av kyllingen er kuttet opp. Ta kyllingen ut av pannen med tang; hold den varm.
- 3Rør inn sitronsaft og vin i stekefettet i pannen. Varm opp til kokepunktet; hell over kyllingen. Strø over hakket frisk persille, og server med sitronbåter som pynt.