Hello Fresh Mobile Banner
Fullkorns søtpotetmuffins

Fullkorns søtpotetmuffins

oppskrift på myke og smakfulle hele hvetemel søtpotetmuffins. perfekt som frokost eller sunn snacks. enkel å lage og full av næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 søtpotet
  • 2. 2 kopper fullkornsmel
  • 3. 1 teskje natron
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 1 teskje malt kanel
  • 6. 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 7. 1/4 teskje malt ingefær
  • 8. 1/4 teskje malt nellik
  • 9. 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 10. 2 egg, lett pisket
  • 11. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 12. 1 kopp honning
  • 13. 1 (170 gram) beger vaniljeyoghurt
  • 14. 1/2 kopp havregryn
  • 15. 1/2 kopp brunt sukker
  • 16. 1/2 kopp mandler
  • 17. 1 teskje kanel

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm en ovn til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør 16 muffinsformer eller sett dem i papirformer; sett til side. Prikk søtpoteten flere ganger med en gaffel og legg den på et bakepapirkledd stekebrett.
  2. 22. Stek søtpoteten i den forvarmede ovnen til den er lett å stikke gjennom med en gaffel, omtrent 40 minutter. Når poteten er avkjølt nok til å håndteres, skrell den og mos den.
  3. 33. Reduser ovnstemperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  4. 44. Visp sammen mel, natron, salt, 1 teskje kanel, muskat, ingefær og nellik. Rør inn vegetabilsk olje, egg, vanilje, honning, yoghurt og den moste søtpoteten, bare til alle ingrediensene er fuktige. Fordel røren jevnt i de forberedte muffinsformene.
  5. 55. Bland sammen havregryn, brunt sukker, mandler og den resterende teskjeen kanel i en food processor eller blender. Strø toppingen over de ugjorte muffinsene.
  6. 66. Stek muffinsene i den forvarmede ovnen til de er gylne og toppen spretter tilbake når de lett trykkes på, ca. 12 til 15 minutter.