
Fullkorns søtpotetmuffins
oppskrift på myke og smakfulle hele hvetemel søtpotetmuffins. perfekt som frokost eller sunn snacks. enkel å lage og full av næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1. 1 søtpotet
- 2. 2 kopper fullkornsmel
- 3. 1 teskje natron
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 1 teskje malt kanel
- 6. 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 7. 1/4 teskje malt ingefær
- 8. 1/4 teskje malt nellik
- 9. 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 10. 2 egg, lett pisket
- 11. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 12. 1 kopp honning
- 13. 1 (170 gram) beger vaniljeyoghurt
- 14. 1/2 kopp havregryn
- 15. 1/2 kopp brunt sukker
- 16. 1/2 kopp mandler
- 17. 1 teskje kanel
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm en ovn til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør 16 muffinsformer eller sett dem i papirformer; sett til side. Prikk søtpoteten flere ganger med en gaffel og legg den på et bakepapirkledd stekebrett.
- 22. Stek søtpoteten i den forvarmede ovnen til den er lett å stikke gjennom med en gaffel, omtrent 40 minutter. Når poteten er avkjølt nok til å håndteres, skrell den og mos den.
- 33. Reduser ovnstemperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 44. Visp sammen mel, natron, salt, 1 teskje kanel, muskat, ingefær og nellik. Rør inn vegetabilsk olje, egg, vanilje, honning, yoghurt og den moste søtpoteten, bare til alle ingrediensene er fuktige. Fordel røren jevnt i de forberedte muffinsformene.
- 55. Bland sammen havregryn, brunt sukker, mandler og den resterende teskjeen kanel i en food processor eller blender. Strø toppingen over de ugjorte muffinsene.
- 66. Stek muffinsene i den forvarmede ovnen til de er gylne og toppen spretter tilbake når de lett trykkes på, ca. 12 til 15 minutter.