Olivenolje-ristet aubergine med sitron

Olivenolje-ristet aubergine med sitron

Lær hvordan du lager en smakfull ovnsbakt aubergine med olivenolje og sitron. Perfekt som forrett eller siderett for en frisk smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stor aubergine
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • salt og pepper etter smak
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir på et stekebrett eller smør det lett.
  2. 2Skjær auberginen i to på langs, og del deretter hver halvdel i to på langs. Kutt hver av disse i to for å lage to kortere kvartaler. Legg auberginen på stekebrettet med skinnsiden ned. Pensle hver bit med olivenolje og krydre med salt og pepper.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til den er myk og gyllenbrun, ca. 25 til 30 minutter. Ta ut av ovnen og drypp over sitronsaft. Server varm.