
Caramels I
Lær hvordan du lager deilige karameller med denne enkle oppskriften. Perfekt som søtt liten dessert eller gave. Enkel å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 1. 1, 2 kopper hvitt sukker
- 2. 1 ½ kopper mais sirup
- 3. 2 kopper kremfløte
- 4. 1 kopp smør
- 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form.
- 22. I en tykk kjele, bland sukker, maisstivelse, 1 kopp krem og smør. Kok opp under omrøring ofte, og rør deretter inn den gjenværende koppen med krem. Varm opp uten å røre, til 116 grader Celsius (242 grader Fahrenheit), eller til en liten mengde av sirupen som dryppes i kaldt vann, former en fast, men smidig ball. Ta kjelen av varmen, rør inn vanilje, og hell blandingen i den forberedte formen. Sett i kjøleskapet.
- 33. Når blandingen er avkjølt, la godteriet komme opp i romtemperatur igjen, og kutt deretter i 2,5 cm (1 tomme) store firkanter. Pakk inn i vokspapir.