
Enkel ovnsbakt kyllingbryst
oppskrift på enkel og smakfull bakt kyllingbryst, perfekt for en rask og sunn middag. lett å lage for travle hverdager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. 1 spiseskje grovt havsalt
- 4. 1 klype kreolkrydder (som Tony Chachere's®), eller etter smak
- 5. 1 spiseskje vann, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen med konveksjon til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 22. Gni kyllingbrystene inn med olivenolje og strø salt og creol-krydder på begge sider. Plasser kyllingen i en grillpanne.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 10 minutter. Snu kyllingen og kok den til den ikke lenger er rosa i midten, og saften er klar, omtrent 15 minutter til. En øyeblikksmåler som settes inn i midten skal vise minst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).
- 44. Ta kyllingen ut av pannen. Hell vann i pannen, mens du skraper opp de brune bitene av mat fra bunnen med en tresleiv. Tilsett mer vann om nødvendig for å løsne de brune bitene; server sammen med kyllingen.