Enkel ovnsbakt kyllingbryst

Enkel ovnsbakt kyllingbryst

oppskrift på enkel og smakfull bakt kyllingbryst, perfekt for en rask og sunn middag. lett å lage for travle hverdager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 1 spiseskje grovt havsalt
  • 4. 1 klype kreolkrydder (som Tony Chachere's®), eller etter smak
  • 5. 1 spiseskje vann, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen med konveksjon til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  2. 22. Gni kyllingbrystene inn med olivenolje og strø salt og creol-krydder på begge sider. Plasser kyllingen i en grillpanne.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen i 10 minutter. Snu kyllingen og kok den til den ikke lenger er rosa i midten, og saften er klar, omtrent 15 minutter til. En øyeblikksmåler som settes inn i midten skal vise minst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).
  4. 44. Ta kyllingen ut av pannen. Hell vann i pannen, mens du skraper opp de brune bitene av mat fra bunnen med en tresleiv. Tilsett mer vann om nødvendig for å løsne de brune bitene; server sammen med kyllingen.