
Krydret indisk dal
oppskrift på spicy indian dahl, en krydret og smakfull linsegryte som passer perfekt som hovedrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp røde linser
- 2 spiseskjeer revet ingefærrot
- 1 teskje sennepsfrø
- 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
- 4 tomater, hakket
- 3 løk, hakket
- 3 jalapeñopepper, uten frø og finhakket
- 1 spiseskje malt spisskummen
- 1 spiseskje malt korianderfrø
- 6 hvitløksfedd, finhakket
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 kopp vann
- salt etter smak
Fremgangsmåte
- 1Kok linsene ved å koke dem enten ved koking eller trykkoking til de er møre. (Trykkoking er raskere.)
- 2Varm opp oljen i en stekepanne og tilsett sennepsfrø. Når sennepsfrøene begynner å sprette, tilsett løk, ingefær, jalapeñopepper og hvitløk. Surr til løk og hvitløk er gyldne. Tilsett koriander og spisskummen. Tilsett hakkede tomater. Surr blandingen godt til tomatene er godt kokt inn.
- 3Tilsett vann og kok opp i 6 minutter. Ha i de kokte linsene og rør godt. Smak til med salt og rør igjen. Tilsett finhakket koriander og fjern fra varmen. Server varm.