Krydret indisk dal

Krydret indisk dal

oppskrift på spicy indian dahl, en krydret og smakfull linsegryte som passer perfekt som hovedrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp røde linser
  • 2 spiseskjeer revet ingefærrot
  • 1 teskje sennepsfrø
  • 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
  • 4 tomater, hakket
  • 3 løk, hakket
  • 3 jalapeñopepper, uten frø og finhakket
  • 1 spiseskje malt spisskummen
  • 1 spiseskje malt korianderfrø
  • 6 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 kopp vann
  • salt etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Kok linsene ved å koke dem enten ved koking eller trykkoking til de er møre. (Trykkoking er raskere.)
  2. 2Varm opp oljen i en stekepanne og tilsett sennepsfrø. Når sennepsfrøene begynner å sprette, tilsett løk, ingefær, jalapeñopepper og hvitløk. Surr til løk og hvitløk er gyldne. Tilsett koriander og spisskummen. Tilsett hakkede tomater. Surr blandingen godt til tomatene er godt kokt inn.
  3. 3Tilsett vann og kok opp i 6 minutter. Ha i de kokte linsene og rør godt. Smak til med salt og rør igjen. Tilsett finhakket koriander og fjern fra varmen. Server varm.