Kraftige kjøttboller

Kraftige kjøttboller

Lær hvordan du lager saftige smothered meatballs med rik saus. En enkel oppskrift som passer til hele familien. Perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund magert kjøttdeig av storfe
  • 1/3 kopp finhakket grønn paprika
  • 1/3 kopp finhakket løk
  • 2 egg
  • 1 ½ kopp italienske brødsmuler
  • ½ teskje salt
  • ¼ teskje malt svart pepper
  • 2 bokser (ca. 10,75 oz) kondensert gylden soppsuppe
  • 1 kopp skivede friske sopp
  • 1 kopp rømme
  • ½ kopp melk
  • 2 spiseskjeer bruning saus
  • salt etter smak
  • malt svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 2I en stor blandebolle, kombiner kjøttdeig, grønn paprika, løk, egg, krydrede brødsmuler, salt og pepper. Bland godt.
  3. 3Form kjøttblandingen til store kjøttboller, ca. 5 cm i diameter. Plasser dem med ca. 2,5 cm mellomrom på et stort, lavt stekebrett. Stek i en forvarmet ovn i 30 minutter. Mens kjøttbollene steker, lag sausen.
  4. 4I en ildfast form på 23x33 cm, bland suppen, sopp, rømme, melk, bruning saus, salt og pepper etter smak. Bland godt.
  5. 5Når kjøttbollene er ferdigstekt, fjern dem fra stekebrettet og legg dem i suppen. Rør forsiktig slik at kjøttbollene dekkes av sausen. Sett formen tilbake i den forvarmede ovnen og stek i 20 til 30 minutter, eller til sausen begynner å boble.