Fersk jordbær- og kaffekake

Fersk jordbær- og kaffekake

oppskrift på en deilig og frisk jordbær kaffe kake, perfekt for sommerdager eller til kaffebesøk. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/4 kopp smør
  • 3/4 kopp hvitt sukker
  • 1 egg
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 1/2 kopp melk
  • 1 1/2 kopper tynne skiver av jordbær
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 1/4 kopp smør, myknet
  • 1/4 kopp kokosflak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23 cm (9 tommer) bakeform.
  2. 2Pisk 1/4 kopp smør i en bolle til det er kremaktig; tilsett 3/4 kopp sukker og egg. Pisk til alt er godt blandet.
  3. 3Bland 1 1/2 kopp mel, bakepulver og salt i en separat bolle. Rør melblandingen inn i smørblandingen, vekselvis med melk, til det er godt blandet. Hell røren i den forberedte bakeformen. Legg jordbær oppå røren.
  4. 4Bland 1/2 kopp mel, 1/2 kopp sukker, 1/4 kopp smør og kokos i en bolle. Strø topping over jordbærene.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 35 minutter.