
Fersk jordbær- og kaffekake
oppskrift på en deilig og frisk jordbær kaffe kake, perfekt for sommerdager eller til kaffebesøk. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1/4 kopp smør
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 1 egg
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje salt
- 1/2 kopp melk
- 1 1/2 kopper tynne skiver av jordbær
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1/4 kopp smør, myknet
- 1/4 kopp kokosflak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23 cm (9 tommer) bakeform.
- 2Pisk 1/4 kopp smør i en bolle til det er kremaktig; tilsett 3/4 kopp sukker og egg. Pisk til alt er godt blandet.
- 3Bland 1 1/2 kopp mel, bakepulver og salt i en separat bolle. Rør melblandingen inn i smørblandingen, vekselvis med melk, til det er godt blandet. Hell røren i den forberedte bakeformen. Legg jordbær oppå røren.
- 4Bland 1/2 kopp mel, 1/2 kopp sukker, 1/4 kopp smør og kokos i en bolle. Strø topping over jordbærene.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 35 minutter.