
Savoy-jicamasalat med sitrus- og spisskummen-dressing
oppskrift på savoy jicama slaw med frisk sitrus-cumin dressing. enkel, sunn og perfekt som forrett eller tilbehør om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 8 kopper savoykål, finstrimlet (halvparten av et lite hode, ca. 450 gram)
- 2. 1 kopp radicchio, finstrimlet (ca. 1 lite hode)
- 3. 2 kopper jicama, kuttet i 1/8 x 1-tommers lange matchstikker (ca. 170 gram)
- 4. 1 kopp revet gulrot
- 5. 1 middels stor rød paprika, kuttet i 1/8 x 1-tommers lange matchstikker
- 6. 1 kopp grønn løk, de hvite og lysegrønne delene, tynne skiver (ca. 6 stk.)
- 7. 3/4 kopp fersk koriander, hakket (1 liten bunt, med trevlete stilker fjernet)
- 8. 1 kopp fersk ananas, hakket, eller 1 boks (ca. 225 gram) knust ananas med juice
- 9. 1/3 kopp majones
- 10. 1 teskje malt spisskummen
- 11. Salt og nykvernet svart pepper
- 12. 2 spiseskjeer agavesirup
- 13. 1/4 kopp fersk grapefruktjuice
- 14. 1/4 kopp appelsinjuice
- 15. 3 spiseskjeer hvit balsamico
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For kålsalaten: I en stor bolle, vend forsiktig inn den revne kålen, og fjern eventuelle tykke biter. Gjenta med radicchioen, og tilsett deretter i kålen. Tilsett jicama, gulrøtter, røde paprika, grønn løk, koriander og ananas, og vend etter hver ingrediens.
- 3For spisskummen-dressingen: Bland majones, spisskummen, 1/2 teskje salt, 1/2 teskje pepper og agave i et målebeger. Visp inn grapefruktjuice, appelsinjuice og eddik, og bland godt.
- 4Hell vinaigretten over kålsalaten og bland godt. Sett i kjøleskapet i 20 minutter. Rør om og server.