Østerrikske sjokoladekuler
oppskrift på austrian chocolate balls - en deilig og enkel dessert. lær hvordan du lager disse klassiske østerisk sjokoladeballene hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 1. 2 (28 gram) firkanter usøtet sjokolade
- 1/3 kopp smør
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 1/2 teskje mandelessens
- 1 1/3 kopper hvetemel
- 1/2 kopp finhakkede valnøtter
- 1 (28 gram) firkant usøtet sjokolade
- 1 spiseskje smør
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp melis
- 3 spiseskjeer melk
Fremgangsmåte
- 1I en liten kjele over svak varme smelter du 2 kvadrater med sjokolade sammen med 1/3 kopp smør. Rør hyppig til det er smeltet; fjern fra varmen, og sett til side for å avkjøle. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2I en middels stor bolle blander du sukker, egg, eggeplomme og mandelessens til det blir lyst og luftig. Rør inn den smeltede sjokoladen. Bland mel og valnøtter, og rør det inn i røren til det akkurat er blandet. Form deigen til kuler på ca. 2 cm (3/4 tommer) i diameter, og legg dem med 2,5 cm (1 tomme) mellomrom på bakepapirkledde stekebrett. Hvis deigen er for klissete, kan du la den stå i kjøleskapet i 30 minutter før du former kuler.
- 3Stek i den forvarmede ovnen i 8 til 12 minutter, eller til de er faste i overflaten. Overfør umiddelbart til avkjølingsrist, og la dem avkjøle.
- 4I en liten kjele over svak varme smelter du 1 kvadrat sjokolade og 1 ss smør sammen, og rører hyppig til det er glatt. Fjern fra varmen, og rør inn vanilje og melis til det er godt blandet. Pisk inn melken, én ss av gangen, til glasuren har ønsket konsistens. Dypp toppene på kokiene i glasuren, og la dem tørke helt før de oppbevares i en lufttett beholder.