Krabbekaker med sennepssaus

Krabbekaker med sennepssaus

Lær hvordan du lager deilige krabbekaker med en kraftig sennepssaus. Perfekt for forrett eller hovedrett, enkel å lage for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 skiver hvitt brød, uten skorpe
  • 2. 450 gram lump crabmeat, renset for skjell
  • 3. 1/2 kopp majones
  • 4. 1 stort eggeplomme
  • 5. 1 stilk selleri, finhakket
  • 6. 1/4 kopp finhakkede sylteagurker
  • 7. 1 spiseskje usaltet smør, til steking
  • 8. 1 spiseskje olivenolje, til steking
  • 9. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 10. 1 spiseskje hvetemel
  • 11. 2 teskjeer karri pulver
  • 12. 1 teskje paprika
  • 13. 1/2 kopp lavsalt kyllingkraft
  • 14. 1 kopp melk
  • 15. 3 spiseskjeer fullkorns sennep
  • 16. 2 teskjeer gule sennepsfrø
  • 17. Kosher-salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered krabbekakene: Kjør brødet i en food processor til det blir grove smuler; spre smulene ut på et stekebrett. I en stor bolle blander du krabbe, majones, eggeplomme, selleri og sylteagurk. Form blandingen til 8 ovale kaker. Vend hver krabbekake i brødsmulene, slik at de dekkes godt; legg dem på en tallerken og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
  2. 22. Lag sausen: Smelt 1 ss smør i en liten kjele. Rør inn mel, karri og paprika; kok opp og la det koke til mel og krydder mister den rå lukten, ca. 1–2 minutter. Tilsett kyllingkraft og melk. La det småkoke under omrøring til det tykner, ca. 5 minutter. Rør inn sennep og sennepsfrø; la det småkoke for å utvikle smakene, i omtrent 5 minutter til. Visp inn resten av smøret, 1 ss, og smak til med 1/2 ts salt og pepper. Hold sausen varm til den skal serveres.
  3. 33. Stek krabbekakene: Smelt 1 ss smør sammen med 1 ss olivenolje i en stor stekepanne. Legg krabbekakene i pannen; stek til de er gyldne på bunnen, ca. 2–3 minutter. Snu kakene og stek til de er jevnt brune på alle sider. Server med sennepssausen.
  4. 44. Fotograf: Kate Sears