Krabbekaker med sennepssaus
Lær hvordan du lager deilige krabbekaker med en kraftig sennepssaus. Perfekt for forrett eller hovedrett, enkel å lage for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 skiver hvitt brød, uten skorpe
- 2. 450 gram lump crabmeat, renset for skjell
- 3. 1/2 kopp majones
- 4. 1 stort eggeplomme
- 5. 1 stilk selleri, finhakket
- 6. 1/4 kopp finhakkede sylteagurker
- 7. 1 spiseskje usaltet smør, til steking
- 8. 1 spiseskje olivenolje, til steking
- 9. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 10. 1 spiseskje hvetemel
- 11. 2 teskjeer karri pulver
- 12. 1 teskje paprika
- 13. 1/2 kopp lavsalt kyllingkraft
- 14. 1 kopp melk
- 15. 3 spiseskjeer fullkorns sennep
- 16. 2 teskjeer gule sennepsfrø
- 17. Kosher-salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forbered krabbekakene: Kjør brødet i en food processor til det blir grove smuler; spre smulene ut på et stekebrett. I en stor bolle blander du krabbe, majones, eggeplomme, selleri og sylteagurk. Form blandingen til 8 ovale kaker. Vend hver krabbekake i brødsmulene, slik at de dekkes godt; legg dem på en tallerken og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
- 22. Lag sausen: Smelt 1 ss smør i en liten kjele. Rør inn mel, karri og paprika; kok opp og la det koke til mel og krydder mister den rå lukten, ca. 1–2 minutter. Tilsett kyllingkraft og melk. La det småkoke under omrøring til det tykner, ca. 5 minutter. Rør inn sennep og sennepsfrø; la det småkoke for å utvikle smakene, i omtrent 5 minutter til. Visp inn resten av smøret, 1 ss, og smak til med 1/2 ts salt og pepper. Hold sausen varm til den skal serveres.
- 33. Stek krabbekakene: Smelt 1 ss smør sammen med 1 ss olivenolje i en stor stekepanne. Legg krabbekakene i pannen; stek til de er gyldne på bunnen, ca. 2–3 minutter. Snu kakene og stek til de er jevnt brune på alle sider. Server med sennepssausen.
- 44. Fotograf: Kate Sears