
Søte krydrede gresskarkjerner
oppskrift på søte og krydrede gresskarfrø perfekt som snack eller tilbehør. enkel å lage, full av smak og sunnhet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 kopp rå, rensede, hele gresskarfrø
- 1/4 teskje malt kanel
- 1/8 teskje chilipulver
- 1 teskje hvitt sukker
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 spiseskje hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 120 grader Celsius (250 grader Fahrenheit).
- 2Legg gresskarfrøene på et bakepapir, og fordel dem i ett lag. Rist dem i ovnen til de er brune og sprø, ca. 45 minutter. Sett frøene til side i en stor bolle.
- 3Bland kanel, chilipulver og 1 teskje sukker i en bolle, og sett til side.
- 4Varm opp olivenolje og 1 spiseskje sukker i en tykk gryte på middels lav varme, og rør med en tresleiv til sukkeret blir lyst gyldent. Pass på så det ikke brenner seg.
- 5Hell det karamelliserte sukkeret over de ristede gresskarfrøene, og rør for å dekke dem. Dryss over kanel- og chilipulver-blandingen, og vend godt slik at krydderet dekker frøene.