
Enkel Mochi
Lær hvordan du lager enkel mochi hjemme med denne trinnvise oppskriften. Perfekt som dessert eller snacks, rask og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp søtet rød bønnepasta
- 2. 1 kopp søt ris mel (mochiko)
- 3. 1 teskje grønn te-pulver (matcha)
- 4. 1 kopp vann
- 5. 1/4 kopp hvitt sukker
- 6. 1/2 kopp maisstivelse, til utbaking av deigen
Fremgangsmåte
- 11. Pakk rød bønnepasta inn i aluminiumsfolie og legg den i fryseren i minst 3 timer. Bland søt rismel og grønn te-pulver grundig i en mikrobølgeovnsikker glass- eller keramikkbolle. Rør inn vann, deretter sukker. Bland til det er jevnt. Dekk bollen med plastfolie.
- 22. Kok rismelet i mikrobølgeovnen i 3 minutter og 30 sekunder. I mellomtiden tar du ut rød bønnepastaen fra fryseren og deler den opp i 8 like store baller. Sett til side. Rør i rismelet igjen og varm det i ytterligere 15 til 30 sekunder.
- 33. Strø arbeidsflaten med maisstivelse. Mens mochi fortsatt er varm fra mikrobølgeovnen, begynner du å rulle baller på omtrent 2 spiseskjeer i størrelse. Flat ut mochi-ballen og plasser én frossen rød bønnepasta-ball i midten. Klyp sammen mochi rundt rød bønnepastaen til den er helt dekket. Strø mer maisstivelse over og plasser mochi med skjøten ned i en papir-muffinsform for å forhindre at den setter seg fast. Gjenta til all mochi og rød bønnepasta er brukt opp.