
Dianes Biff Stroganoff
Lær hvordan du lager en smakfull og kremet beef stroganoff med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/4 kopp smør
- 1/2 kopp hvetemel
- 1 teskje salt
- 2 teskjeer malt svart pepper
- 2 1/2 pund storfekjøtt til gryte, i terninger
- 1 kopp hvitvin
- 1 stor løk, kuttet i 1/4-tommers strimler
- 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 kopp ketchup
- 1/2 kopp Worcestershire-saus
- 4 bokser (4 unser) med sjampinjong, uten lake
- 1 boks (16 unser) rømme
- 1 pakke (16 unser) brede eggnudler
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje og smør i en stor, tykkbunnet gryte eller en nederlandsk ovn på middels varme. Bland mel, salt og svart pepper i en bolle, og vend storfekjøtt i det krydrede melet. Brun storfekjøttet i den varme oljen og smøret, og rør ofte. Ta kjøttet ut av gryten.
- 2Hell hvitvin i gryten og skrap opp og løs opp eventuelle små biter av brunt matrester. Rør inn løk og hvitløk i hvitvinen. Kok til løken er gjennomsiktig, og rør ofte, ca. 5 minutter. Legg det brune storfekjøttet tilbake i gryten. Bland ketchup, Worcestershire-saus og saften fra hermetiske sopp med storfeblandingen. Skru ned varmen, dekk til gryten, og la det småkoke til storfekjøttet er mørt, ca. 3 timer.
- 3Bland sopp og rømme inn i storfeblandingen, og varm opp i ca. 5 minutter.
- 4Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok eggnudler i det kokende vannet, og rør av og til, til de er gjennomkokte, men faste i konsistensen, ca. 5 minutter. Sil av vannet. Server stroganoffen over kokte eggnudler.