Kremete sitronkaker
Lær hvordan du lager deilige creamy lemon squares. En enkel oppskrift som gir en frisk og kremet dessert, perfekt for sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 20 Reduserte fett NILLA Wafers, finhakket
- 1/2 kopp mel
- 1/4 kopp godt pakket brunt sukker
- 1/4 kopp kald margarin
- 1 (8 ounces) pakke PHILADELPHIA Neufchatel-ost, myknet
- 1 kopp sukker
- 2 egg
- 2 spiseskjeer mel
- 3 spiseskjeer revet sitronskall, delt
- 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 1/4 teskje CALUMET bakepulver
- 2 teskjeer pulverisert sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle en 20 cm kvadratisk bakeform med aluminiumsfolie, slik at endene av folien stikker over sidene av formen. Bland wafersmuler, 1/2 kopp mel og brunt sukker i en bolle. Kutt inn margarin med en kakeskreller eller to kniver til blandingen ligner grove smuler; trykk den godt ned i bunnen av den forberedte formen. Stek i 15 minutter.
- 2I mellomtiden, pisk kremost (Neufchatel) og granulert sukker med en elektrisk mikser på middels hastighet til det er godt blandet. Tilsett egg og 2 ss mel; bland godt. Rør inn 1 ss sitronskall, sitronsaft og bakepulver; hell over bunnen.
- 3Stek i 25 til 28 minutter, eller til midten er stivnet. Avkjøl helt. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer eller over natten. Strø over melis og resten av sitronskallet rett før servering.