Hello Fresh Mobile Banner
Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Lær hvordan du lager den tradisjonelle østerrikske desserten kaiserschmarrn. En luftig, søt og deilig dessert som passer perfekt til helgen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1/4 kopp rosiner
  • 1/4 kopp rom
  • 1 kopp helmelk
  • 5 egg
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • salt
  • 1 kopp hvetemel
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1 spiseskje smør, smeltet
  • 1/4 kopp melis, pluss mer til å drysse over
  • plommesyltetøy til servering

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle, bland rosiner med rom og la det trekke i 30 minutter, før du siler av væsken.
  2. 2I en middels stor blandingsbolle, pisk sammen melk, egg, hvitt sukker, vanilje og salt.
  3. 3Gradvis visp inn melet for å lage en jevn røre.
  4. 4Rør inn de avsilte rosiner.
  5. 5I en stor stekepanne, smelt 2 spiseskjeer smør over middels varme.
  6. 6Hell røren i pannen og stek i 5 til 6 minutter, eller til pannekaken har stivnet og bunnen er gyllenbrun.
  7. 7Vend pannekaken og stek i 3 minutter, eller til også denne siden er gyllenbrun.
  8. 8Bruk en slikkepott eller to gafler til å rive pannekaken i bitestørrelse biter.
  9. 9Drypp over det smeltede smøret og strø over melis.
  10. 10Øk varmen til middels høy og bruk en slikkepott til forsiktig å vende bitene i 5 minutter, eller til sukkeret har karamellisert.
  11. 11Strø over ekstra melis og server med plommesyltetøy.