
Kaiserschmarrn
Lær hvordan du lager den tradisjonelle østerrikske desserten kaiserschmarrn. En luftig, søt og deilig dessert som passer perfekt til helgen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp rosiner
- 1/4 kopp rom
- 1 kopp helmelk
- 5 egg
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- salt
- 1 kopp hvetemel
- 2 spiseskjeer smør
- 1 spiseskje smør, smeltet
- 1/4 kopp melis, pluss mer til å drysse over
- plommesyltetøy til servering
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, bland rosiner med rom og la det trekke i 30 minutter, før du siler av væsken.
- 2I en middels stor blandingsbolle, pisk sammen melk, egg, hvitt sukker, vanilje og salt.
- 3Gradvis visp inn melet for å lage en jevn røre.
- 4Rør inn de avsilte rosiner.
- 5I en stor stekepanne, smelt 2 spiseskjeer smør over middels varme.
- 6Hell røren i pannen og stek i 5 til 6 minutter, eller til pannekaken har stivnet og bunnen er gyllenbrun.
- 7Vend pannekaken og stek i 3 minutter, eller til også denne siden er gyllenbrun.
- 8Bruk en slikkepott eller to gafler til å rive pannekaken i bitestørrelse biter.
- 9Drypp over det smeltede smøret og strø over melis.
- 10Øk varmen til middels høy og bruk en slikkepott til forsiktig å vende bitene i 5 minutter, eller til sukkeret har karamellisert.
- 11Strø over ekstra melis og server med plommesyltetøy.