Kale- og spinatsaga

Kale- og spinatsaga

oppdag hvordan du lager en smakfull og sunn kale and spinach saag med våre enkle trinn. perfekt for en næringsrik hovedrett eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 tomme fersk ingefær, skrelt og grovhakket
  • 6 hvitløksfedd
  • 1/4 kopp vann, eller mer etter behov
  • 1/2 teskje garam masala
  • 1 pose fersk spinat (ca. 280 gram), hakket
  • 280 gram fersk grønnkål, hakket
  • 1 kopp melk
  • 1 kopp cottage cheese
  • en klype salt
  • en klype malt muskatnøtt
  • 2 teskjeer ghee (klaret smør)
  • 2 løk, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Legg ingefær og hvitløk i en blender med 1/4 kopp vann, og kjør til en jevn pasta.
  2. 2Varm opp en stor stekepanne med lokk på middels-lav varme, og ha ingefær- og hvitløkpastaen i pannen. Strø over garam masala, og rør godt. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke i omtrent 15 minutter, og pass på at det ikke koker tørt. Tilsett mer vann hvis blandingen blir for tørr. Rør inn spinat og grønnkål, og kok under omrøring av og til, til grønnsakene er lysegrønne og myke, ca. 10 minutter.
  3. 3Ha melk og cottage cheese i blenderen, og kjør til det er glatt. Tilsett en klype salt og muskatnøtt, og puls igjen bare for å blande.
  4. 4Varm opp ghee i en stekepanne på middels varme, og kok og rør løken til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
  5. 5Rør inn cottage cheese-blandingen og de kokte løkene i pannen med grønnsakene til alt er godt blandet. La det avkjøle litt, og ha omtrent halvparten av saagen i blenderen. Kjør til det er glatt, og ha den blendede blandingen tilbake i pannen. Rør godt.