Sjokoladekjeks med banan og sjokoladebiter

Sjokoladekjeks med banan og sjokoladebiter

Lær hvordan du lager myke og smakfulle sjokoladechip banankjeks. En perfekt oppskrift for en søt småkake til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp valnøtter (valgfritt)
  • 2. 1 kopp hvetemel
  • 3. 1/2 kopp sammalt hvete-mel
  • 4. 1 teskje kosher-salt
  • 5. 1/2 teskje natron
  • 6. 3/4 kopp usaltet smør, romtemperert
  • 7. 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
  • 8. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 9. 1 stort egg
  • 10. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 11. 1/2 kopp most banan, veldig moden
  • 12. 1 kopp gammeldags havregryn
  • 13. 8 unser semisøt sjokoladechips

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Legg bakepapir på bakeplater.
  2. 22. Fordel valnøttene på en bakeplate.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen til valnøttene er ristet og dufter godt, ca. 5 til 7 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl; hakk grovt.
  4. 44. Visp hvetemel, sammalt hvete, salt og natron sammen i en bolle. Pisk smør, brunt sukker og hvitt sukker sammen i en bolle med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig; tilsett egg og vaniljeekstrakt. Pisk til det akkurat er blandet. Rør inn most banan i det kremede smøret til det er godt blandet.
  5. 55. Vend inn melblandingen i det kremede smøret til deigen akkurat er samlet, og vend inn havregryn, sjokoladebiter og valnøtter. Sett store klatter av deigen på de forberedte bakeplatene, med ca. 3,8 cm mellomrom.
  6. 66. Stek midt i ovnen i 6 minutter. Roter platene og stek videre til kantene er gyldne, ytterligere 6–7 minutter. La kjeksene avkjøle på bakeplatene i 5 minutter før de flyttes over til avkjølingsrist for å avkjøles helt.