
Sjokoladekjeks med banan og sjokoladebiter
Lær hvordan du lager myke og smakfulle sjokoladechip banankjeks. En perfekt oppskrift for en søt småkake til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp valnøtter (valgfritt)
- 2. 1 kopp hvetemel
- 3. 1/2 kopp sammalt hvete-mel
- 4. 1 teskje kosher-salt
- 5. 1/2 teskje natron
- 6. 3/4 kopp usaltet smør, romtemperert
- 7. 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
- 8. 1/2 kopp hvitt sukker
- 9. 1 stort egg
- 10. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 11. 1/2 kopp most banan, veldig moden
- 12. 1 kopp gammeldags havregryn
- 13. 8 unser semisøt sjokoladechips
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Legg bakepapir på bakeplater.
- 22. Fordel valnøttene på en bakeplate.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til valnøttene er ristet og dufter godt, ca. 5 til 7 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl; hakk grovt.
- 44. Visp hvetemel, sammalt hvete, salt og natron sammen i en bolle. Pisk smør, brunt sukker og hvitt sukker sammen i en bolle med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig; tilsett egg og vaniljeekstrakt. Pisk til det akkurat er blandet. Rør inn most banan i det kremede smøret til det er godt blandet.
- 55. Vend inn melblandingen i det kremede smøret til deigen akkurat er samlet, og vend inn havregryn, sjokoladebiter og valnøtter. Sett store klatter av deigen på de forberedte bakeplatene, med ca. 3,8 cm mellomrom.
- 66. Stek midt i ovnen i 6 minutter. Roter platene og stek videre til kantene er gyldne, ytterligere 6–7 minutter. La kjeksene avkjøle på bakeplatene i 5 minutter før de flyttes over til avkjølingsrist for å avkjøles helt.