Hello Fresh Mobile Banner
Fudge of the Irish

Fudge of the Irish

oppskrift på fudge of the irish, en rik og kremet irsk fudge som er perfekt som søttilbehør eller gave. enkel å lage og utrolig smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
dessert

Ingredienser

  • 1/2 kopp kondensert melk
  • 1 kopp lyst brunt sukker, pakket
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 3/4 kopp usaltet smør, romtemperatur
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 kopp irsk krem-likør
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 1/4 kopper melis, siktet

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en 20 cm kvadratisk bakeform med smør og legg to stykker bakepapir på ca. 35 cm lange i formen, slik at endene henger over sidene med noen centimeter.
  2. 2Rør utvannet melk, lyst brunt sukker, hvitt sukker, usaltet smør og salt i en tykk kjele over middels varme til blandingen danner en tykk, jevn sirup.
  3. 3Kok opp, reduser varmen til middels-lav, og kok til en sukkertemperaturmåler som er satt inn i midten av den kokende sirup uten å berøre bunnen av kjelen, viser 112 grader C (238 grader F), i 20 til 30 minutter. Rør ofte. Sukkeretemperaturen vil stige sakte i starten, deretter mer raskt etter hvert som temperaturen øker; følg nøye med.
  4. 4Ta kjelen av varmen og rør inn Irish cream-likør og vaniljeekstrakt til det er godt blandet.
  5. 5Skrap blandingen over i bollen på en stor kjøkkenmaskin utstyrt med visper; sett maskinen på lav hastighet og bland inn melis i tre omganger, og la melisen blande seg helt inn før neste tilsetning. Skrap ned i bollen ofte og bland fudgen til den er helt jevn, ca. 2 minutter.
  6. 6Skrap fudgen over i den forberedte bakeformen og la den stå på et jevnt underlag for å avkjøle og stivne, i 3 til 5 timer.
  7. 7Bruk endene av bakepapiret som håndtak for å løfte fudgen ut av formen før den skjæres i terninger til servering.