
Fudge of the Irish
oppskrift på fudge of the irish, en rik og kremet irsk fudge som er perfekt som søttilbehør eller gave. enkel å lage og utrolig smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp kondensert melk
- 1 kopp lyst brunt sukker, pakket
- 1 kopp hvitt sukker
- 3/4 kopp usaltet smør, romtemperatur
- 1/4 teskje salt
- 1/4 kopp irsk krem-likør
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 1/4 kopper melis, siktet
Fremgangsmåte
- 1Smør en 20 cm kvadratisk bakeform med smør og legg to stykker bakepapir på ca. 35 cm lange i formen, slik at endene henger over sidene med noen centimeter.
- 2Rør utvannet melk, lyst brunt sukker, hvitt sukker, usaltet smør og salt i en tykk kjele over middels varme til blandingen danner en tykk, jevn sirup.
- 3Kok opp, reduser varmen til middels-lav, og kok til en sukkertemperaturmåler som er satt inn i midten av den kokende sirup uten å berøre bunnen av kjelen, viser 112 grader C (238 grader F), i 20 til 30 minutter. Rør ofte. Sukkeretemperaturen vil stige sakte i starten, deretter mer raskt etter hvert som temperaturen øker; følg nøye med.
- 4Ta kjelen av varmen og rør inn Irish cream-likør og vaniljeekstrakt til det er godt blandet.
- 5Skrap blandingen over i bollen på en stor kjøkkenmaskin utstyrt med visper; sett maskinen på lav hastighet og bland inn melis i tre omganger, og la melisen blande seg helt inn før neste tilsetning. Skrap ned i bollen ofte og bland fudgen til den er helt jevn, ca. 2 minutter.
- 6Skrap fudgen over i den forberedte bakeformen og la den stå på et jevnt underlag for å avkjøle og stivne, i 3 til 5 timer.
- 7Bruk endene av bakepapiret som håndtak for å løfte fudgen ut av formen før den skjæres i terninger til servering.