Raspberry sorbet eller granita

Raspberry sorbet eller granita

Lær hvordan du lager deilig bringebærsorbet eller granita hjemme. Enkel oppskrift, perfekte til sommeren, og rask å lage. Nyt en forfriskende dessert i helår!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 4 (170 gram) beholdere med ferske røde bringebær
  • 1/2 kopp honning
  • 4 kopper vann, delt
  • 3/4 kopp hvitt sukker
  • 1/2 kopp lys mais sirup

Fremgangsmåte

  1. 1Legg bringebærene i arbeidsbollen til en food processor, og kjør til de er jevne. Hvis du ønsker en ekstra glatt sorbet, press den moste bringebæren gjennom en fin sil for å fjerne frøene. Visp sammen den moste bringebæren og honningen i en stor bolle.
  2. 2Bland 3 kopper vann, sukker og mais sirup i en stor kjele; rør for å blande. Kok opp over høy varme. La det koke til sukkeret er oppløst, ca. 2 minutter; rør ikke. Rør den sukkerholdige vannet og den resterende koppen med vann inn i bringebærpureen.
  3. 3Lag et isbad ved å fylle en veldig stor bolle med vann og is. Sett bringebærpureen i isbadet, og visp til den er avkjølt. Hell den avkjølte pureen i en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form, og dekk til; frys til den er helt stiv, 6 til 8 timer.
  4. 4For å lage en grovkornet granita, bruk en gaffel til å skrape den frosne pureen i små smuler. For en deilig silkemyk sorbet, overfør den frosne pureen til en food processor og kjør til den er jevn.