Hello Fresh Mobile Banner
Portugisiske bakte egg

Portugisiske bakte egg

Lær hvordan du lager deilige portugisiske bakte egg. En enkel oppskrift perfekt for frokost eller brunch. Raskt og smakfullt måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje
  • 3 paprikaer, hvilken som helst farge, tynne skiver
  • 1 middels stor rød løk, tynne skiver
  • 2 store tomater, delt i båter
  • 8 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 1 jalapeño, med frø, delt på langs
  • 1/4 kopp ferske basilikumblader
  • 2 spiseskjeer fersk oregano
  • 1 1/2 teskje chilipulver
  • 1 teskje paprika
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 1 kopp ricottaost
  • 6 store egg
  • 1 kopp revet skarp hvit cheddarost (ca. 113 gram)
  • 1/4 kopp revet Parmesanost (ca. 28 gram)
  • Ristet landbrød (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett paprika og løk og kok, rør av og til, til de er myke og akkurat begynner å bli brune, 10–12 minutter. Tilsett tomater, hvitløk, jalapeño, basilikum, oregano, chilipulver og paprika i gryten. Senk varmen til medium-lav og fortsett å koke, rør av og til, til grønnsakene er veldig myke og væsken har tyknet, 20–30 minutter; smak til med salt og pepper. Kast jalapeñoen. Forvarm ovnen til 200°C. Overfør paprika-blandingen til en 33x23 cm ildfast form. Bruk baksiden av en skje til å lage 6 jevnt fordelte fordypninger i blandingen. Skje en klatt ricotta i hver fordypning, og knekk ett egg i hver. Topp med cheddar og Parmesan; krydre med salt og pepper. Stek, og roter formen halvveis i steketiden, til Parmesan er smeltet og eggehvitene nesten har stivnet, men plommene fortsatt er rennende, 15–18 minutter. Server stekte egg med toast. (Plommene vil fortsette å koke litt mens retten står, så server med en gang hvis du liker eggene dine myke.) FORBEREDT: Paprika-blandingen kan koke dagen før. La den avkjøle, dekk til og sett i kjøleskapet.
  2. 2Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett paprika og løk og kok, rør av og til, til de er myke og akkurat begynner å bli brune, 10–12 minutter.
  3. 3Tilsett tomater, hvitløk, jalapeño, basilikum, oregano, chilipulver og paprika i gryten. Senk varmen til medium-lav og fortsett å koke, rør av og til, til grønnsakene er veldig myke og væsken har tyknet, 20–30 minutter; smak til med salt og pepper.
  4. 4Forvarm ovnen til 200°C. Overfør paprika-blandingen til en 33x23 cm ildfast form. Bruk baksiden av en skje til å lage 6 jevnt fordelte fordypninger i blandingen. Skje en klatt ricotta i hver fordypning, og knekk ett egg i hver. Topp med cheddar og Parmesan; krydre med salt og pepper. Stek, og roter formen halvveis i steketiden, til Parmesan er smeltet og eggehvitene nesten har stivnet, men plommene fortsatt er rennende, 15–18 minutter.
  5. 5Server de stekte eggene med toast. (Plommene vil fortsette å koke litt mens retten står, så server med en gang hvis du liker eggene dine myke.)
  6. 6FORBEREDT: Paprika-blandingen kan koke dagen før. La den avkjøle, dekk til og sett i kjøleskapet.