
Portugisiske bakte egg
Lær hvordan du lager deilige portugisiske bakte egg. En enkel oppskrift perfekt for frokost eller brunch. Raskt og smakfullt måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje
- 3 paprikaer, hvilken som helst farge, tynne skiver
- 1 middels stor rød løk, tynne skiver
- 2 store tomater, delt i båter
- 8 hvitløksfedd, tynne skiver
- 1 jalapeño, med frø, delt på langs
- 1/4 kopp ferske basilikumblader
- 2 spiseskjeer fersk oregano
- 1 1/2 teskje chilipulver
- 1 teskje paprika
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 1 kopp ricottaost
- 6 store egg
- 1 kopp revet skarp hvit cheddarost (ca. 113 gram)
- 1/4 kopp revet Parmesanost (ca. 28 gram)
- Ristet landbrød (til servering)
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett paprika og løk og kok, rør av og til, til de er myke og akkurat begynner å bli brune, 10–12 minutter. Tilsett tomater, hvitløk, jalapeño, basilikum, oregano, chilipulver og paprika i gryten. Senk varmen til medium-lav og fortsett å koke, rør av og til, til grønnsakene er veldig myke og væsken har tyknet, 20–30 minutter; smak til med salt og pepper. Kast jalapeñoen. Forvarm ovnen til 200°C. Overfør paprika-blandingen til en 33x23 cm ildfast form. Bruk baksiden av en skje til å lage 6 jevnt fordelte fordypninger i blandingen. Skje en klatt ricotta i hver fordypning, og knekk ett egg i hver. Topp med cheddar og Parmesan; krydre med salt og pepper. Stek, og roter formen halvveis i steketiden, til Parmesan er smeltet og eggehvitene nesten har stivnet, men plommene fortsatt er rennende, 15–18 minutter. Server stekte egg med toast. (Plommene vil fortsette å koke litt mens retten står, så server med en gang hvis du liker eggene dine myke.) FORBEREDT: Paprika-blandingen kan koke dagen før. La den avkjøle, dekk til og sett i kjøleskapet.
- 2Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett paprika og løk og kok, rør av og til, til de er myke og akkurat begynner å bli brune, 10–12 minutter.
- 3Tilsett tomater, hvitløk, jalapeño, basilikum, oregano, chilipulver og paprika i gryten. Senk varmen til medium-lav og fortsett å koke, rør av og til, til grønnsakene er veldig myke og væsken har tyknet, 20–30 minutter; smak til med salt og pepper.
- 4Forvarm ovnen til 200°C. Overfør paprika-blandingen til en 33x23 cm ildfast form. Bruk baksiden av en skje til å lage 6 jevnt fordelte fordypninger i blandingen. Skje en klatt ricotta i hver fordypning, og knekk ett egg i hver. Topp med cheddar og Parmesan; krydre med salt og pepper. Stek, og roter formen halvveis i steketiden, til Parmesan er smeltet og eggehvitene nesten har stivnet, men plommene fortsatt er rennende, 15–18 minutter.
- 5Server de stekte eggene med toast. (Plommene vil fortsette å koke litt mens retten står, så server med en gang hvis du liker eggene dine myke.)
- 6FORBEREDT: Paprika-blandingen kan koke dagen før. La den avkjøle, dekk til og sett i kjøleskapet.