
Fritert kylling med ovnsbakte rosenkål
Lær hvordan du lager fried chicken uten frysing, servert med ovnsbakte brusselspirer. En smakfull og sunn rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp kulturmelk
- 1 spiseskje Louisiana Hot Sauce eller annen sterk saus
- 4 skinn- og benfrie kyllingbryst, delt i to
- 1 ½ kopp multigrain- eller fullkorns panko-rasp
- 3 spiseskjeer revet Parmesanost
- 2 teskjeer malt svart pepper
- 1 teskje cayennepepper
- 1 ½ teskje løkpulver
- 1 ½ teskje hvitløkpulver
- 1 teskje paprika
- 16 rosenkål, delt i to
- 1 ½ spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 sitron, delt i fire
Fremgangsmåte
- 1Metode for å forberede kyllingen: Forvarm ovnen til 200°C. I en blandebolle, bland kulturmelk og hot sauce. Dypp kyllingbitene i kulturmelken og la dem ligge i kjøleskapet i minst 1 time, men ikke mer enn 24 timer. I en plastpose på én gallon, bland brødsmuler, parmesan, svart pepper, cayenne, løkpulver, hvitløkpulver og paprika. Lukk posen og rist godt til alt er godt blandet. Ta kyllingen ut av kulturmelken og overfør direkte til posen med brødsmulblandingen. Rist posen til kyllingbrystene er jevnt dekket med brødsmuler. Ta kyllingbrystene ut av posen og legg dem flatt på et bakepapirkledd stekebrett med non-stick-belegg. Sett i kjøleskapet, uten å dekke til, i 30 minutter. Stek kyllingen i 20 til 25 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- 2For å forberede kyllingen: Forvarm ovnen til 200°C.
- 3I en blandebolle, bland kulturmelk og hot sauce. Dypp kyllingbitene i kulturmelken og la dem ligge i kjøleskapet i minst 1 time, men ikke mer enn 24 timer.
- 4I en plastpose på én gallon, bland brødsmuler, parmesan, svart pepper, cayenne, løkpulver, hvitløkpulver og paprika. Lukk posen og rist godt til alt er godt blandet.
- 5Ta kyllingen ut av kulturmelken og overfør direkte til posen med brødsmulblandingen. Rist posen til kyllingbrystene er jevnt dekket med brødsmuler. Ta kyllingbrystene ut av posen og legg dem flatt på et bakepapirkledd stekebrett med non-stick-belegg. Sett i kjøleskapet, uten å dekke til, i 30 minutter.
- 6Stek kyllingen i 20 til 25 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- 7Montering: Fordel kyllingen og rosenkålene på 4 serveringsfat, og press sitron over kyllingen.
- 8Fordel kyllingen og rosenkålene på 4 serveringsfat, og press sitron over kyllingen.
- 9For å forberede rosenkålene: Forvarm ovnen til 200°C. Legg rosenkålene i en middels stor blandebolle, vend dem med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Fordel rosenkålene i en middels ovnsfast form og stek i 20 minutter, eller til de er karamelliserte og møre.
- 10For å forberede rosenkålene: Forvarm ovnen til 200°C.
- 11Legg rosenkålene i en middels stor blandebolle, vend dem med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Fordel rosenkålene i en middels ovnsfast form og stek i 20 minutter, eller til de er karamelliserte og møre.