
Bulgarsk salat med grillet kylling og persillepesto
Oppdag en frisk og smakfull bulgarsalat med grillet kylling og hjemmelaget persillepesto. Perfekt for sommeren og sunn måltidsdeling.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kopper vann
- 1 ½ kopper hurtigkokende bulgur
- 1 ½ kopper (pakket) ferske italienske persilleblader med møre stilker
- ¾ kopp skivede mandler, ristet og avkjølt
- ⅓ kopp (generøst) grovhakkede sjalottløk
- 2 ½ spiseskjeer (eller mer) fersk sitronsaft, delt
- ½ kopp ekstra virgin olivenolje pluss litt til pensling
- 4 store kyllingbryst med skinn (ca. 680 gram)
- 8 ferske aprikoser, delt og uten stein, eller 16 avrentede hermetiske aprikoshalvdeler
- Smør salatblader
Fremgangsmåte
- 1Ha 3 kopper vann og bulgur i en middels stor kjele; strø over salt. Kok opp. Dekk til, skru ned varmen til middels-lav, og la småkoke til bulguren er mør, men fortsatt litt seig, under omrøring av og til, i 11 til 12 minutter. Sil av vannet. Skyll under kaldt vann til det er avkjølt. La renne godt av. Overfør til en stor bolle.
- 2I mellomtiden, ha persille, mandler, sjalottløk og 1 1/2 spiseskje sitronsaft i en foodprocessor. Bruk av/på-knappen, kjør til persillen er grovhakket. Med maskinen i gang, tilsett gradvis 1/2 kopp olje og kjør til en grov puré. Smak til med salt og pepper.
- 3Rør inn 3/4 kopp pesto og resten av sitronsaften (1 spiseskje) i den avdryppede bulguren. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
- 4Forbered grillen (middels varme). Pensle kylling og aprikoshalvdeler med olje. Strø over salt og pepper. Grill kylling og aprikoshalvdeler til kyllingen er gjennomstekt og aprikosene er lett brent, ca. 7–8 minutter på hver side for kylling og 2 minutter på hver side for aprikosene.
- 5Dekk fire tallerkener med salatblader. Fordel bulgursalaten på tallerkenene. Plasser ett grillet kyllingbryst på hver tallerken. Legg en skje pesto oppå kyllingen. Fordel aprikoshalvdeler på tallerkenene og server.
- 6Ha 3 kopper vann og bulgur i en middels stor kjele; strø over salt. Kok opp. Dekk til, skru ned varmen til middels-lav, og la småkoke til bulguren er mør, men fortsatt litt seig, under omrøring av og til, i 11 til 12 minutter. Sil av vannet. Skyll under kaldt vann til det er avkjølt. La renne godt av. Overfør til en stor bolle.
- 7I mellomtiden, ha persille, mandler, sjalottløk og 1 1/2 spiseskje sitronsaft i en foodprocessor. Bruk av/på-knappen, kjør til persillen er grovhakket. Med maskinen i gang, tilsett gradvis 1/2 kopp olje og kjør til en grov puré. Smak til med salt og pepper.
- 8Rør inn 3/4 kopp pesto og resten av sitronsaften (1 spiseskje) i den avdryppede bulguren. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
- 9Forbered grillen (middels varme). Pensle kylling og aprikoshalvdeler med olje.
- 10Strø over salt og pepper. Grill kylling og aprikoshalvdeler til kyllingen er gjennomstekt og aprikosene er lett brent, ca. 7–8 minutter på hver side for kylling og 2 minutter på hver side for aprikosene.
- 11Dekk fire tallerkener med salatblader. Fordel bulgursalaten på tallerkenene. Plasser ett grillet kyllingbryst på hver tallerken. Legg en skje pesto oppå kyllingen. Fordel aprikoshalvdeler på tallerkenene og server.