Clark, grillet kylling

Clark, grillet kylling

oppskrift på clark's barbecued chicken, perfekt til sommergrilling. enkel å lage, saftig og smakfull kylling grillt med krydder og barbequesaus.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 10 kopper (eller mer) kaldt vann
  • 2 kopper (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 1 spiseskje grovt salt
  • 2 kyllinger på 3 1/2 til 4 pund, delt i to på langs, ryggvirvler fjernet
  • 1 kopp Clark's Barbecue Sauce* (omtrent halvparten av en 16-unse flaske)
  • 1/4 kopp Clark's Ole #8 Rib Rub* (omtrent halvparten av en 4-unse krukke)
  • *En 16-unse flaske med saus koster 29,90 kr, og en 4-unse krukke med rub koster 17,50 kr, pluss frakt og håndtering. For å bestille, ring 800-932-5051; kredittkort aksepteres.

Fremgangsmåte

  1. 1Bland 10 kopper vann, sukker og salt i en stor stekeplate. Legg kyllingen med skinnsiden ned i vannet i blandingen. Tilsett mer vann om nødvendig for å dekke kyllingen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 12 timer eller over natten. Forvarm ovnen til 150°C (300°F). Sil av kyllingen; tørk den forsiktig med papirhåndkle. Plasser kyllinghalvdelene med skinnsiden ned i ett lag på et tungt, stort stekebrett med kant. Pensle hver kyllinghalvdel på én side med 2 spiseskjeer barbecue-saus. Strø over hver halvdel 1 1/2 teskje rub. Vend kyllinghalvdelene og pensle hver med 2 spiseskjeer barbecue-saus, og strø over 1 1/2 teskje rub. Stek kyllingen med skinnsiden opp til kjøtttermometeret som er satt inn i den tykkeste delen av låret viser 85°C (185°F), og kyllingen har en dyp mahognyfarge, og pensle med jevne mellomrom hver 20. minutt med stekepannens saft, i omtrent 2 timer og 15 minutter.