Wookie Cookies
oppskrift på wookie cookies - myke, søte kjeks inspirert av den kjente karakteren. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 ¼ kopper hvetemel
- 2. 1 teskje natron
- 3. 1 teskje salt
- 4. 1 teskje malt kanel
- 5. 1 kopp usaltet smør, romtemperert
- 6. 1 kopp pakket brunt sukker
- 7. ½ kopp sukker
- 8. 2 store egg
- 9. 1 ½ teskje vaniljeekstrakt
- 10. 1 kopp melk med sjokoladestykker
- 11. 1 kopp semi-søt sjokoladestykker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190°C. Ha melet, natron, salt og kanel i en bakebolle. Rør med den tresleiven til det er godt blandet. Sett til side. Ha smør, brunt sukker og vanlig sukker i en annen bakebolle. Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet og pisk sammen til det er godt blandet og kremaktig, ca. 3 minutter. (Du kan også bruke en tresleiv, men det vil ta lengre tid.) Rør inn eggene og vaniljeekstrakten. Tilsett melet og rør med tresleiven til det er godt blandet. Rør inn sjokoladebitene. Ta en rund spiseskje deig og legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta til all deigen er brukt opp. Pass på å la ca. 2,5 cm mellom hver kjeks, fordi de flyter ut under stekingen. Bruk grytehansker og sett stekebrettene i ovnen. Stek til de er gylne og sprø, ca. 10 minutter. Bruk grytehansker igjen og ta ut stekebrettene av ovnen. Løft kjeksene forsiktig av stekebrettet med en slikkepott og legg dem på avkjølingsrist. La dem avkjøle helt.
- 22. Forvarm ovnen til 190°C.
- 33. Ha melet, natron, salt og kanel i en bakebolle. Rør med tresleiven til det er godt blandet. Sett til side.
- 44. Ha smør, brunt sukker og vanlig sukker i en annen bakebolle. Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet og pisk til det er godt blandet og kremaktig, ca. 3 minutter. (Du kan også bruke en tresleiv, men det vil ta lengre tid.) Rør inn eggene og vaniljeekstrakten. Tilsett melet og rør med tresleiven til det er godt blandet. Rør inn sjokoladebitene.
- 55. Ta en rund spiseskje deig og legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta til all deigen er brukt opp. Pass på å la ca. 2,5 cm mellom hver kjeks, fordi de flyter ut under stekingen.
- 66. Bruk grytehansker og sett stekebrettene i ovnen. Stek til kjeksene er gylne og sprø, ca. 10 minutter.
- 77. Bruk grytehansker igjen og ta ut stekebrettene av ovnen. Løft kjeksene forsiktig av stekebrettet med en slikkepott og legg dem på avkjølingsrist. La dem avkjøle helt.