Langtidskokt banan-kake med snudd oppned

Langtidskokt banan-kake med snudd oppned

oppskrift på en deilig banan- og karamellkake laget i en slow cooker. enkel å lage og perfekt som dessert for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 5 spiseskjeer usaltet smør, i små biter, pluss mer til å smøre kaken
  • 2. 3/4 kopp godt pakket mørkebrunt sukker, pluss til å dekke kaken
  • 3. 3 spiseskjeer mørk rom
  • 4. 900 gram modne mellomstore bananer (ca. 6), skrelt og delt i to på langs
  • 5. 3/4 kopp hvetemel
  • 6. 3/4 teskje bakepulver
  • 7. 1/2 teskje malt kanel
  • 8. 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 9. 1/4 teskje fint salt
  • 10. 4 spiseskjeer usaltet smør, myknet (1/2 stang)
  • 11. 2/3 kopp sukker
  • 12. 1 stort egg, romtemperert
  • 13. 1 stort eggeplomme, romtemperert
  • 14. 2 spiseskjeer helmelk, romtemperert
  • 15. Iskrem til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Bananer: Smør innsiden av en slow cooker, dekk den helt med aluminiumsfolie, og smør deretter folien. Sett på høy varme. Strø smør, brunt sukker og rom over folien i bunnen av slow cookeren. Dekk bunnen med bananhalvdelene, med snittflaten ned, i et litt overlappende mønster. Press bananene ned i sukkeret.
  2. 22. Kake: Sikt melet, bakepulveret, kanelen, muskatnøtten og saltet i en stor bolle; visp deretter for å blande det jevnt.
  3. 33. I en annen bolle, pisk forsiktig smør og sukker med en elektrisk mikser til det er akkurat blandet. Skru opp hastigheten til høy og pisk til det er lyst og luftig, av og til skrap inn sidene av bollen, i omtrent 10 minutter. Pisk inn egget og deretter eggeplommen, og la hver være helt innarbeidet før du tilsetter neste.
  4. 44. Mens du blander på lav hastighet, tilsett melet i tre omganger, vekselvis med melken i to omganger, begynn og avslutt med melet. Bland kort på middels hastighet til du får en jevn røre.
  5. 55. Hell røren over bananene og jevn ut med en slikkepott. Legg et dobbelt lag med kjøkkenpapir fra den ene enden til den andre over toppen av slow cookeren, for å dekke lokket og skape en tettere forsegling. (Se note.) Dekk kaken tett med lokket og kok videre på høy varme til kaken begynner å bli lett brun på sidene og spretter tilbake når du trykker på midten, ca. 3 ½ time. Slå av slow cookeren og la kaken sette seg i ca. 20 minutter til.
  6. 66. Bruk aluminiumsfolien til å løfte kaken ut av slow cookeren; sett den på benken for å avkjøle i ca. 30 minutter. Brett tilbake folien, og snu forsiktig kaken opp ned på et fat slik at du kan se de karamelliserte bananene.
  7. 77. Skjær eller øs kaken opp i boller og server med iskrem, hvis ønskelig.