
Bestemors ferske eplekake
oppskrift på en saftig og smakfull eplekake laget med ferske epler, perfekt for høst- og vinterdager. enkel å lage og deilig å servere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje malt kanel
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 egg
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 2 kopper epler – skrellet, kjernet og hakket
- 1/2 kopp hakkede valnøtter
- 1/2 kopp rosiner eller dadler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel en 8x4 tommers brødform.
- 2Sikt sammen mel, natron, kanel og salt. Sett til side.
- 3I en middels stor bolle, bland sammen sukker, egg og olje. Rør inn melet blandingen bare til den er jevn, og vend inn eplene, nøttene og rosinen.
- 4Stek i 55 til 60 minutter i den forvarmede ovnen, eller til en kakepinne kommer ut ren.