Bestemors ferske eplekake

Bestemors ferske eplekake

oppskrift på en saftig og smakfull eplekake laget med ferske epler, perfekt for høst- og vinterdager. enkel å lage og deilig å servere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje salt
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1 egg
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 2 kopper epler – skrellet, kjernet og hakket
  • 1/2 kopp hakkede valnøtter
  • 1/2 kopp rosiner eller dadler

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel en 8x4 tommers brødform.
  2. 2Sikt sammen mel, natron, kanel og salt. Sett til side.
  3. 3I en middels stor bolle, bland sammen sukker, egg og olje. Rør inn melet blandingen bare til den er jevn, og vend inn eplene, nøttene og rosinen.
  4. 4Stek i 55 til 60 minutter i den forvarmede ovnen, eller til en kakepinne kommer ut ren.