
Rumkake II
Lær hvordan du lager en deilig rum cake med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert eller til festlige anledninger. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp smør
- 2. 2 kopper hvitt sukker
- 3. 4 egg
- 4. 1 kopp kulturmelk
- 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 6. 3 kopper hvetemel
- 7. 1/2 teskje bakepulver
- 8. 1/2 teskje natron
- 9. 1 klype salt
- 10. 1 teskje romaroma
- 11. 1 kopp smør
- 12. 2 kopper hvitt sukker
- 13. 1/2 kopp rom
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør og mel en rund kakeform med diameter på 23 eller 25 cm.
- 22. Pisk 1 kopp smør og 2 kopper hvitt sukker sammen. Tilsett egg ett om gangen, og bland godt etter hver gang.
- 33. Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt, og tilsett vekselsvis med kulturmelk i eggeblandingen. Rør inn vanilje- og romekstrakter. Hell røren i den forberedte formen.
- 44. Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 1 time. Ta kaken ut av ovnen og hell hele Rum Smør-glazuren over kaken mens den fortsatt er varm. La kaken stå i formen i 2 timer før den tas ut og settes på serveringsfat.
- 55. For å lage Rum Smør-glaze: Smelt resten av smøret (1 kopp) og den hvite sukkeret (1 kopp) over lav varme. Ta av varmen og rør inn rom. Bruk umiddelbart til å glasere kaken.