Rumkake II

Rumkake II

Lær hvordan du lager en deilig rum cake med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert eller til festlige anledninger. Enkelt, raskt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp smør
  • 2. 2 kopper hvitt sukker
  • 3. 4 egg
  • 4. 1 kopp kulturmelk
  • 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 6. 3 kopper hvetemel
  • 7. 1/2 teskje bakepulver
  • 8. 1/2 teskje natron
  • 9. 1 klype salt
  • 10. 1 teskje romaroma
  • 11. 1 kopp smør
  • 12. 2 kopper hvitt sukker
  • 13. 1/2 kopp rom

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør og mel en rund kakeform med diameter på 23 eller 25 cm.
  2. 22. Pisk 1 kopp smør og 2 kopper hvitt sukker sammen. Tilsett egg ett om gangen, og bland godt etter hver gang.
  3. 33. Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt, og tilsett vekselsvis med kulturmelk i eggeblandingen. Rør inn vanilje- og romekstrakter. Hell røren i den forberedte formen.
  4. 44. Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 1 time. Ta kaken ut av ovnen og hell hele Rum Smør-glazuren over kaken mens den fortsatt er varm. La kaken stå i formen i 2 timer før den tas ut og settes på serveringsfat.
  5. 55. For å lage Rum Smør-glaze: Smelt resten av smøret (1 kopp) og den hvite sukkeret (1 kopp) over lav varme. Ta av varmen og rør inn rom. Bruk umiddelbart til å glasere kaken.