Hello Fresh Mobile Banner
Mandelkake med kirsebærlikør

Mandelkake med kirsebærlikør

oppskrift på en smakfull mandelkake med kirsch, perfekt som dessert eller til kaffen. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 ¾ dl sukker
  • 1 ¼ dl usaltet smør, romtemperert
  • 1 7-unse pakke mandelmasse, brutt i biter
  • 3 store egg
  • 1 ss kirsch (klar kirsebærlikør)
  • ½ ts mandelessens
  • ¼ ts salt
  • ¾ dl kakesikt
  • ½ ts bakepulver
  • Melis sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Smør en kakeform med 20 cm diameter og 5 cm høye sider. Dryss mel over formen; rist av overflødig mel. Bruk en elektrisk mikser og pisk 150 g sukker og smør i en stor bolle til det er lyst og kremaktig. Tilsett mandelmasse, én bit om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Pisk inn egg, ett om gangen. Bland inn kirsch, mandelessens og salt. Bland mel og bakepulver i en liten bolle; tilsett i røren og rør forsiktig til det er godt blandet. Fordel røren i den forberedte formen og jevn ut overflaten. Stek kaken til toppen er gyllen og en kakepinne kommer ut ren, ca. 35 minutter. Avkjøl i formen på en rist. Overfør kaken til et fat. (Kan lages én dag i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur.) Dryss med melis og server.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Smør en kakeform med 20 cm diameter og 5 cm høye sider. Dryss mel over formen; rist av overflødig mel. Bruk en elektrisk mikser og pisk 150 g sukker og smør i en stor bolle til det er lyst og kremaktig. Tilsett mandelmasse, én bit om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Pisk inn egg, ett om gangen. Bland inn kirsch, mandelessens og salt. Bland mel og bakepulver i en liten bolle; tilsett i røren og rør forsiktig til det er godt blandet. Fordel røren i den forberedte formen og jevn ut overflaten.
  3. 3Stek kaken til toppen er gyllen og en kakepinne kommer ut ren, ca. 35 minutter. Avkjøl i formen på en rist.
  4. 4Overfør kaken til et fat. (Kan lages én dag i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur.) Dryss med melis og server.