
Nektarinkrem og mandelcrisp
Lær hvordan du lager en deilig nectarine and almond crisp, perfekt som en frisk sommerdessert. En enkel og smakfull oppskrift som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp hvetemel pluss 1 spiseskje
- 2. 1/2 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker, delt
- 3. 1 1/4 teskjeer malt kardemomme, delt
- 4. 1 teskje malt ingefær, delt
- 5. 1/4 teskje salt
- 6. 2 unser mandelmasse (ca. 1/3 kopp), smuldret
- 7. 6 spiseskjeer (3/4 av en neve) avkjølt usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 8. 1 1/2 kopp skivede mandler
- 9. 2 1/2 til 2 3/4 pund nektariner (ca. 8 kopper), hver delt i 8 båter
- 10. 1/2 kopp aprikosmarmelade
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en glassform på 11 x 7 x 2 tommer. Bland 3/4 kopp mel, 1/4 kopp brunt sukker, 3/4 teskje kardemomme, 1/2 teskje ingefær og salt i en food processor. Tilsett mandelmasse og kjør til det dannes fine smuler. Tilsett smør og kjør på korte pulser til blandingen begynner å klumpe seg. Overfør til en bolle. Bland inn mandler. Vend nectarinbiter, aprikosmarmelade, resten av 1 spiseskje mel, 1/4 kopp sukker, 1/2 teskje kardemomme og 1/2 teskje ingefær i en stor bolle for å dekke. Overfør til den forberedte formen og strø toppingen over. Stek til toppen er gyllen, nectarinene er møre, og saften bobler rundt kantene, ca. 40 minutter. La avkjøle i minst 20 minutter før servering.
- 22. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en glassform på 11 x 7 x 2 tommer. Bland 3/4 kopp mel, 1/4 kopp brunt sukker, 3/4 teskje kardemomme, 1/2 teskje ingefær og salt i en food processor. Tilsett mandelmasse og kjør til det dannes fine smuler. Tilsett smør og kjør på korte pulser til blandingen begynner å klumpe seg. Overfør til en bolle. Bland inn mandler.
- 33. Vend nectarinbiter, aprikosmarmelade, resten av 1 spiseskje mel, 1/4 kopp sukker, 1/2 teskje kardemomme og 1/2 teskje ingefær i en stor bolle for å dekke. Overfør til den forberedte formen og strø toppingen over. Stek til toppen er gyllen, nectarinene er møre, og saften bobler rundt kantene, ca. 40 minutter. La avkjøle i minst 20 minutter før servering.