Nektarinkrem og mandelcrisp

Nektarinkrem og mandelcrisp

Lær hvordan du lager en deilig nectarine and almond crisp, perfekt som en frisk sommerdessert. En enkel og smakfull oppskrift som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp hvetemel pluss 1 spiseskje
  • 2. 1/2 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker, delt
  • 3. 1 1/4 teskjeer malt kardemomme, delt
  • 4. 1 teskje malt ingefær, delt
  • 5. 1/4 teskje salt
  • 6. 2 unser mandelmasse (ca. 1/3 kopp), smuldret
  • 7. 6 spiseskjeer (3/4 av en neve) avkjølt usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 8. 1 1/2 kopp skivede mandler
  • 9. 2 1/2 til 2 3/4 pund nektariner (ca. 8 kopper), hver delt i 8 båter
  • 10. 1/2 kopp aprikosmarmelade

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en glassform på 11 x 7 x 2 tommer. Bland 3/4 kopp mel, 1/4 kopp brunt sukker, 3/4 teskje kardemomme, 1/2 teskje ingefær og salt i en food processor. Tilsett mandelmasse og kjør til det dannes fine smuler. Tilsett smør og kjør på korte pulser til blandingen begynner å klumpe seg. Overfør til en bolle. Bland inn mandler. Vend nectarinbiter, aprikosmarmelade, resten av 1 spiseskje mel, 1/4 kopp sukker, 1/2 teskje kardemomme og 1/2 teskje ingefær i en stor bolle for å dekke. Overfør til den forberedte formen og strø toppingen over. Stek til toppen er gyllen, nectarinene er møre, og saften bobler rundt kantene, ca. 40 minutter. La avkjøle i minst 20 minutter før servering.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en glassform på 11 x 7 x 2 tommer. Bland 3/4 kopp mel, 1/4 kopp brunt sukker, 3/4 teskje kardemomme, 1/2 teskje ingefær og salt i en food processor. Tilsett mandelmasse og kjør til det dannes fine smuler. Tilsett smør og kjør på korte pulser til blandingen begynner å klumpe seg. Overfør til en bolle. Bland inn mandler.
  3. 33. Vend nectarinbiter, aprikosmarmelade, resten av 1 spiseskje mel, 1/4 kopp sukker, 1/2 teskje kardemomme og 1/2 teskje ingefær i en stor bolle for å dekke. Overfør til den forberedte formen og strø toppingen over. Stek til toppen er gyllen, nectarinene er møre, og saften bobler rundt kantene, ca. 40 minutter. La avkjøle i minst 20 minutter før servering.