Kraftig jordbærsuppe med eplepuré
Lær hvordan du lager en deilig chunky jordbær eplesaus. Perfekt som tilbehør eller dessert, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 ½ pund små Red Delicious-epler (ca. 6 mellomstore), delt i fire, kjernet ut, kuttet i 2,5 cm biter
- 2 kopper vann
- 1 1-pint kurv med ferske jordbær, renset og delt i to
- 1 3-unse pakke jordbærsmakende gelatin
- 2 teskjeer fersk sitronsaft (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Kok de tre første ingrediensene i en tykk, middels stor kjele over middels-lav varme til eplene er møre og faller fra hverandre, og rør av og til, i omtrent 40 minutter. Bland inn gelatin og rør til det er oppløst. Juster syrligheten med sitronsaft, hvis ønskelig. Dekk til og la det avkjøle. Sett i kjøleskapet til det er kaldt og har tyknet, minst 2 timer. (Kan forberedes opptil 3 dager i forveien.)
- 2Kok de tre første ingrediensene i en tykk, middels stor kjele over middels-lav varme til eplene er møre og faller fra hverandre, og rør av og til, i omtrent 40 minutter. Bland inn gelatin og rør til det er oppløst. Juster syrligheten med sitronsaft, hvis ønskelig. Dekk til og la det avkjøle. Sett i kjøleskapet til det er kaldt og har tyknet, minst 2 timer. (Kan forberedes opptil 3 dager i forveien.)