
Sylteagurk- og rødbetsalat
oppskrift på deilige og friske sursøte rødbete- og agurksalater, perfekt som tilbehør til sommermåltidet eller som en forfriskende snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp riseddik
- 2. 1/2 kopp hakkede sjalottløk
- 3. 10 teskjeer sukker
- 4. 2 pund små rødbeter, renset
- 5. 2 store engelske drivhusagurker (omtrent 1 pund hver), delt på langs, frø fjernet, skåret i tynne skiver på ca. 1/4 tomme
- 6. 2/3 kopp hakkede friske gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Rør eddik, sjalottløk og 6 teskjeer sukker i en liten bolle for å blande. La marinaden stå mens du forbereder grønnsakene. Kok rødbetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 30 minutter; sil av vannet. Skrell rødbetene. Kutt dem i båter. Overfør til en middels stor bolle. Vend inn 1/2 kopp marinade for å dekke. Legg agurkene i en stor bolle. Strø 4 teskjeer sukker over. Vend inn resten av marinaden. Krydre salatene med salt og pepper etter smak. Dekk til hver for seg og sett i kjøleskapet i 1 dag, og rør om av og til. (Kan forberedes 2 dager i forveien. Oppbevares kjølig.) Sil av vannet fra salatene hver for seg; legg dem tilbake i bollene. Bland inn halvparten av gressløken i hver salat. Anrett salatene på et fat og server.