Caesarsalat med potet og sukkererter

Caesarsalat med potet og sukkererter

oppskrift på en frisk caesar potetsalat med søte sukkererte, perfekt som forrett eller som tilbehør til sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund uskadede assorterte fingerling- eller småpoteter (for eksempel hvit-, rød- og lilla), skåret på tvers i 1/2 tommers tykke skiver
  • 2. 8 unser trimmet sukkererter
  • 3. 1 bunt reddiker, trimmet og skivet
  • 4. 1/2 liten rød løk, tynne skiver
  • 5. 1/4 kopp olivenolje
  • 6. 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 7. 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 8. 1 hvitløksfedd, presset
  • 9. 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Dampkok poteter på en damprist plassert i en stor kjele over kokende vann til de nesten er møre, ca. 10 minutter. Tilsett sukkererter og damp til ertene er sprø-møre og potetene akkurat er møre, 1 minutt til. Overfør grønnsakene til en stor bolle. La dem avkjøle litt. Tilsett reddiker og løk. Visp sammen de neste 4 ingrediensene i en liten bolle for å blande dem. Visp inn Parmesan. Krydre dressingen med salt og rikelig med pepper. Tilsett dressingen i potetblandingen; vend forsiktig for å dekke. Krydre med mer salt og pepper, om ønskelig. Server varm eller romtemperert.