
Caesarsalat med potet og sukkererter
oppskrift på en frisk caesar potetsalat med søte sukkererte, perfekt som forrett eller som tilbehør til sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund uskadede assorterte fingerling- eller småpoteter (for eksempel hvit-, rød- og lilla), skåret på tvers i 1/2 tommers tykke skiver
- 2. 8 unser trimmet sukkererter
- 3. 1 bunt reddiker, trimmet og skivet
- 4. 1/2 liten rød løk, tynne skiver
- 5. 1/4 kopp olivenolje
- 6. 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 7. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 8. 1 hvitløksfedd, presset
- 9. 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Dampkok poteter på en damprist plassert i en stor kjele over kokende vann til de nesten er møre, ca. 10 minutter. Tilsett sukkererter og damp til ertene er sprø-møre og potetene akkurat er møre, 1 minutt til. Overfør grønnsakene til en stor bolle. La dem avkjøle litt. Tilsett reddiker og løk. Visp sammen de neste 4 ingrediensene i en liten bolle for å blande dem. Visp inn Parmesan. Krydre dressingen med salt og rikelig med pepper. Tilsett dressingen i potetblandingen; vend forsiktig for å dekke. Krydre med mer salt og pepper, om ønskelig. Server varm eller romtemperert.