
Sespestekt asparges
oppskrift på grillede asparges med sesamfrø, perfekt for sommermåltidet. enkel å lage, sunn og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund asparges
- 2 spiseskjeer mørk sesamolje
- 1 spiseskje soyasaus
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 spiseskjeer sesamfrø
- Salt og svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Trepirkere eller bambusspyd
- 2I en grunn panne, bløtlegg spydet i kaldt vann i 1 time, sil deretter av og sett til side.
- 3Forvarm grill til høy varme. Kutt av de trevlete endene på aspargesen og kast dem. Tre 4 eller 5 aspargesstenger sammen på hvert spyd, bruk trepirkere eller 2 bambusspyd, og form dem som en flåte.
- 4I en liten bolle, bland sesamolje, soyasaus og hvitløk, og rør med en gaffel for å blande. Pensle denne blandingen på aspargesflåtene på begge sider. Krydre aspargesen med litt salt og mye pepper.
- 5Når grillen er klar, plasser aspargesflåtene på den varme risten og grill til de er pent brune på begge sider, i 2 til 4 minutter. Strø over sesamfrøene mens de griller. Du kan servere aspargesen som flåter eller uten spyd.