Sespestekt asparges

Sespestekt asparges

oppskrift på grillede asparges med sesamfrø, perfekt for sommermåltidet. enkel å lage, sunn og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund asparges
  • 2 spiseskjeer mørk sesamolje
  • 1 spiseskje soyasaus
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 spiseskjeer sesamfrø
  • Salt og svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: Trepirkere eller bambusspyd
  2. 2I en grunn panne, bløtlegg spydet i kaldt vann i 1 time, sil deretter av og sett til side.
  3. 3Forvarm grill til høy varme. Kutt av de trevlete endene på aspargesen og kast dem. Tre 4 eller 5 aspargesstenger sammen på hvert spyd, bruk trepirkere eller 2 bambusspyd, og form dem som en flåte.
  4. 4I en liten bolle, bland sesamolje, soyasaus og hvitløk, og rør med en gaffel for å blande. Pensle denne blandingen på aspargesflåtene på begge sider. Krydre aspargesen med litt salt og mye pepper.
  5. 5Når grillen er klar, plasser aspargesflåtene på den varme risten og grill til de er pent brune på begge sider, i 2 til 4 minutter. Strø over sesamfrøene mens de griller. Du kan servere aspargesen som flåter eller uten spyd.