Grønnsaksstrimler
oppskrift på vegetable ribbons - en enkel og sunn måte å servere grønnsaker på. perfekt som forrett eller som tilbehør i hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 agurk i drivhus, skrelt og skåret i strimler på 7,5 cm lange og 0,6 cm brede
- 2 selleristenger, skåret i strimler på 7,5 cm lange og 0,6 cm brede
- 2 gulrøtter, skrelt og skåret i strimler på 7,5 cm lange og 0,6 cm brede
- 2 røde paprika, kjernet ut, frø fjernet og skåret i strimler på 7,5 cm lange og 0,6 cm brede
- 1 spiseskje asiatisk sesamolje
- 1 kopp bønnespirer
- 2/3 kopp vannede bambusskudd
Fremgangsmåte
- 1Dampkok grønnsakene – agurk, selleri, gulrot og paprika – i en grønnsakdampkoker til de akkurat er kokte, ca. 3 minutter. Overfør dem til en bolle. Tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir. Legg grønnsakene i en bolle og vend dem med sesamolje. Tilsett mungbønnespirer og bambusskudd. Krydre med salt. Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 timer før servering. Server ved romtemperatur.
- 2Dampkok grønnsakene – agurk, selleri, gulrot og paprika – i en grønnsakdampkoker til de akkurat er kokte, ca. 3 minutter. Overfør dem til en bolle. Tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir.
- 3Legg grønnsakene i en bolle og vend dem med sesamolje. Tilsett mungbønnespirer og bambusskudd. Krydre med salt. Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 timer før servering. Server ved romtemperatur.