
Cobb-salat
Lær hvordan du lager en deilig cobb salat med friske ingredienser. Perfekt som forrett eller lett måltid. Enkel oppskrift som passer for alle.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 hele kyllingbryst
- 450 gram bacon
- 2 kopper finrevet Roquefort-ost
- 4 mellomstore tomater, skrellet og frøet
- 2 modne avokadoer
- Salt
- Fersk sitronjuice
- 1 hode isbergsalat, trimmet, vasket og tørket
- 1 hode romanosalat, trimmet, vasket og tørket
- 1 bunt vannkresse
- 1 bunt sikori
- 4 spiseskjeer hakket gressløk
- 6 hardkokte egg
- 2 kopper Cobb's Old Fashioned French Dressing (oppskrift følger)
- 1 kopp vann
- 1 kopp rødvinseddik
- 1 teskje sukker
- Saften av én sitron
- 1 spiseskje salt
- 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 1 spiseskje tørket engelsk sennep
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 kopp olivenolje
- 3 kopper salatolje
Fremgangsmåte
- 1Plasser kyllingbrystene i en grunn panne eller en dyp stekepanne, og dekk dem med omtrent en tomme kaldt vann. Kok opp og la det småkoke over middels varme, hold temperaturen på en liten kok, og pochér brystene i 10 til 12 minutter, avhengig av størrelsen. Ta pannen av varmen og la kyllingen avkjøles til romtemperatur. Når kyllingen er avkjølt, fjern den fra kraften (som kan siles og brukes til noe annet), fjern og kast skinn og bein, og finhakk kjøttet.
- 2I mellomtiden, kok baconet til det er sprøtt. Sil av baconet godt og hakk det grovt, for hånd eller i en food processor. Legg det hakkede baconet på tørkepapir og tørk det ytterligere, i en vanlig ovn på lav varme eller i en mikrobølgeovn, til det deler seg i biter. Denne prosessen kan måtte gjentas 2 eller 3 ganger, avhengig av fettinnholdet i baconet som brukes.
- 3Sett Roquefort-osten i fryseren i omtrent 15 minutter; ta deretter ut osten og riv den med en oste- eller grønnsakskriver. Kutt tomatene i små terninger og strø over salt og pepper. Halver, skrell og hakk avokadene; strø over salt og fersk sitronsaft. Bruk en food processor til å finhakke grønnfargene, i biter på ca. 3/16 tommer, men ikke mos dem. Finhakk de hardkokte eggene.
- 4For å sette sammen salaten, legg alle grønnfargene i en stor bolle og vend dem forsiktig sammen; fordel grønnfargene jevnt i bunnen av bollen. Arranger bacon, egg, kylling, tomat og ost i striper over grønnfargene; plasser den hakkede avokadoen rundt kanten av salaten. Server salaten med dressingen ved siden av, og vend den forsiktig sammen rett før servering.
- 5Bland alle ingrediensene unntatt oljene. Bruk en visp eller en food processor til å blande inn oljene, og tilsett dem i en veldig tynn stråle, mens du fortsetter å vispe til blandingen er godt blandet. Avkjøl og rist godt før servering.