Lakseburger

Lakseburger

Lær hvordan du lager en deilig salmon burger med ferske ingredienser. En enkel oppskrift perfekt for en sunn og smakfull hovedrett til middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ½ pund fersk laksefilet
  • 1 teskje sjømatkrydder
  • 2 egg, godt blandet eller vispet
  • ½ kopp asiatiske brødsmuler
  • 1 til 2 spiseskjeer druekjerneolje
  • 1 kopp revet romainesalat
  • ¼ kopp thousand island- eller remouladesaus
  • Fire 5-tommers hamburgerbrød
  • 4 skiver moden tomat
  • 1 sitron
  • Pommes frites som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1For å forberede kakene, finhakk laksen i små terninger og legg den i en blandebolle. Tilsett sjømatkrydder og egg, og bland godt. Tilsett deretter litt brødsmuler om nødvendig; blandingen skal være fuktig, men ikke sammenklistret. Fordel blandingen i 4 jevne, flate kaker, ca. 13 cm brede og 1/3 tomme høye.
  2. 2Varm opp en flat stekeplate til 150 grader Celsius, og tilsett olje, slik at oljen også blir varm. Dryss deretter resten av brødsmulene på utsiden av kakene og legg dem i oljen. Stek på første side til de er brune, ca. 2–3 minutter, snu deretter kakene og stek på den andre siden.
  3. 3I mellomtiden, i en bolle, bland salat og dressing, og rør godt. Rist hamburgerbrødene på stekeplaten.
  4. 4Når kakene er ferdigstekte og har fått en gyllenbrun farge, legg dem på en tallerken sammen med en bolle med salat, en tomatskive og deretter kaken. Avslutt med en skvett sitron. Nyt med pommes frites.