Jumbo reker

Jumbo reker

Lær hvordan du lager deilige jumbo shrimps med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett, tilgjengelig hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 18 jumbo-reker (ca. 1 kg), skrellet og renset langs ryggen, halene igjen
  • 4 spiseskjeer fiskesaus (et asiatisk krydder)
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer finrevet sitronskall

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll reker i kaldt vann, la dem renne av, og tørk dem forsiktig. Bland fiskesaus, olivenolje, sukker og revet sitronskall i en bolle. Tilsett rekene og vend godt. La det hvile, dekket, i kjøleskapet i 2 timer, og vend dem to ganger underveis. Dekk en langpanne med aluminiumsfolie. Fordel halvparten av rekene på pannen, med litt mellomrom mellom hver. Grill dem 3 tommer fra varmekilden til de er akkurat kokte, ca. 3 minutter på hver side. Gjenta med resten av rekene. La dem avkjøle til romtemperatur. Pakk dem i en bærbar beholder og nyt!