
Grillet rekesalat
oppskrift på en deilig og sunn grillede reker salat, perfekt for sommeren. enkel å lage, full av smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 fedd hvitløk
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss 1 spiseskje
- 2 spiseskjeer sherryeddik
- 1 1/2 godt pakket kopper basilikumblader
- En klype rød pepperflak
- 1/2 sitron, saftet
- En klype kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 10 (21 til 25) reker
- 2 fedd fennikel, tynne skiver
- 3 godt pakket kopper babyruccola
- 2 kopper halverte cherrytomater
- 2 spiseskjeer revet Parmesan
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Trepinner, bløtlagt i vann i minst 20 minutter
- 2I en food processor, puls hvitløk, sjalottløk, 1/4 kopp olje og sherryeddik til det er godt blandet. Tilsett basilikumbladene, rød pepperflak, sitronsaft, salt og pepper. Puls til det er godt kombinert. Ta blandingen ut av food processoren og legg den i en stor bolle. Sett til side en liten mengde marinade i en annen bolle til ferdigsteking av rekene. Vend rekene i marinaden og tre dem på pinnene. Varm opp en grillpanne til høy varme og grill pinnene i 2 minutter på hver side. Ta dem av grillen og legg dem i bollen med den reserverte marinaden. Tilsett fennikel, ruccola og tomater. Vend forsiktig for å dekke jevnt. Anrett salaten på serveringsfat og dryss over parmesan.