Ristede søtpoteter og ferske fiken

Ristede søtpoteter og ferske fiken

oppskrift på ovnsbakte søtpoteter servert med friske fikner. en enkel og smakfull rett for sommer- og høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 små søtpoteter (til sammen 1 kg / 2 1/4 lb)
  • 2. 5 ss olivenolje
  • 3. knapt 3 ss / 40 ml balsamicoeddik (du kan bruke en kommersiell type i stedet for en premium lagret variant)
  • 4. 1 ½ ss / 20 g superfint sukker
  • 5. 12 vårløk, delt på langs og kuttet i 4 cm lange biter
  • 6. 1 rød chili, tynne skiver
  • 7. 6 modne fiken (til sammen 240 g / 8 ½ oz), delt i fire
  • 8. 150 g myk geitost (valgfritt)
  • 9. Maldonsalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 240°C / 475°F. Vask søtpotetene, del dem i to på langs, og kutt hver halvdel igjen i tre lange båter. Bland med 3 spiseskjeer olivenolje, 2 teskjeer salt og litt svart pepper. Fordel båtene med skinnsiden ned på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ca. 25 minutter, til de er myke, men ikke møre. Ta ut av ovnen og la dem avkjøle.
  2. 2For å lage balsamico-reduksjonen, ha balsamicoeddik og sukker i en liten kjele. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke i 2 til 4 minutter, til det tykner. Pass på å fjerne kjelen fra varmen når eddiken fortsatt er tynnere enn honning; den vil fortsette å tykne når den avkjøles. Rør inn en dråpe vann før servering hvis den blir for tykk til å dryppe.
  3. 3Anrett søtpotetene på et serveringsfat. Varm opp resten av oljen i en middels kjele over middels varme, og tilsett grønn løk og chili. Stek i 4 til 5 minutter, rør ofte for å unngå at chilien brenner seg. Skje oljen, løken og chilien over søtpotetene. Fordel fiken blant båtene, og drypp deretter balsamico-reduksjonen over. Server ved romtemperatur. Smuldre osten over, hvis du bruker det.
  4. 42. Forvarm ovnen til 240°C / 475°F.
  5. 53. Vask søtpotetene, del dem i to på langs, og kutt hver halvdel igjen i tre lange båter. Bland med 3 spiseskjeer olivenolje, 2 teskjeer salt og litt svart pepper. Fordel båtene med skinnsiden ned på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ca. 25 minutter, til de er myke, men ikke møre. Ta ut av ovnen og la dem avkjøle.
  6. 64. For å lage balsamico-reduksjonen, ha balsamicoeddik og sukker i en liten kjele. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke i 2 til 4 minutter, til det tykner. Pass på å fjerne kjelen fra varmen når eddiken fortsatt er tynnere enn honning; den vil fortsette å tykne når den avkjøles. Rør inn en dråpe vann før servering hvis den blir for tykk til å dryppe.
  7. 75. Anrett søtpotetene på et serveringsfat. Varm opp resten av oljen i en middels kjele over middels varme, og tilsett grønn løk og chili. Stek i 4 til 5 minutter, rør ofte for å unngå at chilien brenner seg. Skje oljen, løken og chilien over søtpotetene. Fordel fiken blant båtene, og drypp deretter balsamico-reduksjonen over. Server ved romtemperatur. Smuldre osten over, hvis du bruker det.